x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pe acoperişul fotbalului! O echipă din Apuseni evoluează pe cel mai înalt teren din ţară, la 1.300 de metri altitudine

Pe acoperişul fotbalului! O echipă din Apuseni evoluează pe cel mai înalt teren din ţară, la 1.300 de metri altitudine

23 Mai 2012   •   10:09
Pe acoperişul fotbalului! O echipă din Apuseni evoluează pe cel mai înalt teren din ţară, la 1.300 de metri altitudine

Meciul incepe in chiotele publicului. Oaspetii sint "o echipa cu resurse, de la oras". Dar nu au sanse: bastinasii ataca cu "Raul" si "Traore". Ultimul, rotofei, dar bataios, marcheaza imediat doua goluri. "Asta-i Traore al nostru! Are 44 si la tricou, si la picior. Vedeta, ce sa mai!" e laudat virful.

Pentru vizitatori, atmosfera devine repede sufocanta. Partida se joaca la Marisel, unde titlul de al 12-lea jucator al gazdelor e impartit de arbitru, fani. Si mai ales de aerul rarefiat! Sintem pe cel mai inalt teren de fotbal din tara!

Mult mediatizatul tronson de autostrada Turda-Gilau arata bine, dar se continua, firesc, cu un drum mai prost, in serpentine. Lacurile Tarnita, Somesul Cald si Gilau, care scalda inima muntelui, sint napadite, pe mal, de casute de vacanta. Iar echipa de fotbal joaca pe un teren special: cocotat pe o colina, la o altitudine de 1.246 de metri!

Aici, o simpla inspirare e reconfortanta, dar suflul ti se taie daca alergi sau sprintezi - atuul fotbalistilor locali fata de cei veniti "de la ses".

Reportajul integral pe GSP.RO.

×
Subiecte în articol: marisel cluj