x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Petrolul şi Pandurii vor juca în Europa League. Ultima reprezentantă a Ligii I se va alege dintre Astra şi CFR Cluj

Petrolul şi Pandurii vor juca în Europa League. Ultima reprezentantă a Ligii I se va alege dintre Astra şi CFR Cluj

29 Mai 2013   •   23:43
Petrolul şi Pandurii vor juca în Europa League. Ultima reprezentantă a Ligii I se va alege dintre Astra şi CFR Cluj

Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în premieră în cupele europene, terminând pe locul doi în clasamentul Ligii I, după remiza, 1-1, obţinută miercuri seară, pe teren propriu, cu Astra Giurgiu.

Pe locul trei a terminat Petrolul, care a terminat la egalitate, 1-1 cu Gaz Metan Mediaş, la capătul unui meci încheiat cu şase eliminări, în care ploieştenii au egalat în al zecelea minut de prelungiri!

După ce Gerardo Alves a primit roşu în minutul 63, două minute mai târziu, Bawab a tras de timp, simulând o accidentare. Au urmat scene groteşti, portarul Petrolului, Bornescu, muşcându-l pe fotbalistul oaspeţilor! Acesta a ripostat şi ambii jucători au luat drumul vestiarelor, nu înainte ca meciul să fi fost întrerupt minute bune.

Arbitrul partidei, Sebastian Colţescu, a arătat 11 minute de prelungiri, timp în care a mai eliminat trei fotbalişti de la Gaz Metan, fie direct, fie pentru cumul de cartonaşe.

Astfel, Petrolul şi Pandurii vor juca în UEFA Europa League, a patra reprezentantă a Ligii I fiind fie CFR Cluj, dacă va cuceri sâmbătă Cupa României, în finala cu Petrolul, fie Astra, ocupanta locului patru, în cazul în care trofeul va fi câştigat, după o pauză de 18 ani, de echipa ploieşteană.

×