x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă va urmări 50 de jucători pentru amicalul cu Argentina

Piţurcă va urmări 50 de jucători pentru amicalul cu Argentina

24 Iun 2011   •   13:05
Piţurcă va urmări 50 de jucători pentru amicalul cu Argentina

Victor Piturca ia foarte in serios meciul amical cu Argentina, primul din noul sau mandat la echipa nationala. Selectionerul a inceput deja sa urmareasca echipele din Liga 1 si spune ca are in vedere 50 de jucatori pentru meciul de la 10 august.

"Pana la meciul cu Argentina trebuie sa ma edific asupra unor jucatori. Ieri am fost la meciul Otelul - Astra pentru a urmari cativa jucatori ai prahovenilor. Voi face o lista de 50 de fotbalisti din care ii voi alege pe cei care vor juca in urmatorul meci. Trebuie sa ne miscam repede, pentru ca timpul nu este de partea noastra. Nu trebuie sa intinerim echipa numai de dragul de a o intineri. Avem nevoie si de rezultate, chiar si in amicale. Suntem unde suntem in clasamentul FIFA si nu avem voie sa coborim mai mult de atat", a spus Victor Piturca la Radio.GSP.ro.

"Meciul cu Argentina reprezinta un nou inceput pentru echipa nationala. Vreau sa castigam acest meci, o sa urmaresc partidele lor de la Copa America si o sa analizez atent acest meci. Trebuie pregatit ca un meci oficial. M-as bucura ca Messi sa joace tot meciul, putem sa-i batem si asa. Messi e cel mai bun din lume", a mai declarat selectionerul.

Piturca le pregateste un program strict jucatorilor convocati si spune ca tricolorii nu vor mai avea zile libere in timpul cantonamentului: "Jucatorii trebuie sa vina la echipa nationala neconditionat si sa respecte programul care il fac eu. Daca nu il respecta, inseamna ca nu ma respecta nici pe mine si mai bine raman la echipele de club. Si-asa timpul petrecut la echipa reprezentativa e foarte scurt, nu imi permit sa le dau liber. La echipa nationala vii ca sa muncesti. Echipa nationala e cea mai importanta si trebuie facute eforturi ca sa revina la performantele din anii trecuti".

Tehnicianul spera ca Mirel Radoi si chiar capitanul Cristi Chivu sa revina asupra deciziilor de a se retrage de la nationala: "In mod normal, Radoi ar trebui sa revina la echipa nationala. El a avut un conflict cu Lupescu, iar Ionut nu se va mai ocupa de acum de reprezentativa. Inca nu am apucat sa discut cu el sau cu Chivu. Va fi mai greu sa-l conving pe Cristi sa revina dupa acea scrisoare extrem de emotionanta. Poate il conving sa revina la urmatoarea campanie".

Piturca mai crede si in sansele primei reprezentative de a se califica la Campionatul European de anul viitor. "Calculele sunt simple: trebuie sa castigam cu Luxemburg si Franta ca sa speram la calificare. Echipa Frantei s-a schimbat extrem de mult fata de meciul de la Europene, atunci erau mai puternici. Impotriva echipei de acum avem sanse bune de a castiga", a spus selectionerul.

×