x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Portughezii îl vor pe Mourinho selecţioner la două meciuri

Portughezii îl vor pe Mourinho selecţioner la două meciuri

16 Sep 2010   •   00:00
Portughezii îl vor pe Mourinho selecţioner la două meciuri
Sursa foto: /Reuters

Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF) îi va propune tehnicianului echipei Real Madrid, Jose Mourinho, să antreneze şi prima reprezentativă la următoarele două partide din preliminariile Euro-2012, a scris, joi, presa lusitană, citată de AFP. Preşedintele FPF, Gilberto Madail, urma să se întâlnească, joi, la Madrid cu impresarul lui Mourinho, Jorge Mendes, pentru a-i înainta această propunere.

Potrivit cotidianului Record, Madail va încerca să-l convingă pe Mourinho să "salveze echipa naţională", pregătind-o la următoarele două partide, programate în octombrie, cu Danemarca şi Islanda.

Portugalia a început foarte slab campania de calificare la Euro-2012, după ce a înregistrat un punct în primele două meciuri din Grupa H, din care mai fac parte Norvegia, Danemarca, Cipru şi Islanda.

"Madail consideră că numai competenţa şi capacitatea mobilizatoare a lui Mourinho vor putea să inverseze tendinţa negativă a acestui ciclu", a notat Record.

Această soluţie provizorie i-ar acorda timp federaţiei pentru a-i găsi un succesor lui Carlos Queiroz, demis la 9 septembrie, în urma unor proceduri disciplinare şi a rezultatelor slabe ale selecţionatei.

Fostul internaţional şi antrenor al echipei Sporting Lisabona, Paulo Bento, este prezentat de presă ca marele favorit la preluarea naţionalei portugheze, însă el a afirmat că nu a fost contactat de nimeni în acest sens. Totodată, FPF a dezminţit faptul că ar fi ajuns la un acord cu un tehnician pentru a pregăti prima reprezentativă.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012