x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Presa franceză: "Pantilimon a făcut minuni, dar până la urmă a fost păcălit"

Presa franceză: "Pantilimon a făcut minuni, dar până la urmă a fost păcălit"

10 Oct 2010   •   00:00
Presa franceză: "Pantilimon a făcut minuni, dar până la urmă a fost păcălit"
Sursa foto: /Reuters

Presa franceză notează că reprezentativa Franţei a reuşit să pună capăt unui "blestem Stade de France", impunându-se pentru prima dată după aproximativ un an pe această arenă, sâmbătă seară, în faţa României, într-un meci în care portarul Costel Pantilimon "a făcut minuni".

"Les Bleus respiră", a notat rmc.fr. "Stade de France nu mai este blestemat pentru echipa Franţei. Învingătoare în faţa României, Franţa şi-a oferit o gură imensă de aer proaspăt în cursa pentru calificarea la Euro-2012. Concentraţi asupra sarcinilor lor defensive în prima repriză, jucătorii lui Lucescu şi-au scos nasul la începutul reprizei a doua, când Florescu a şutat puternic, în minutul 47. Având în vedere desfăşurarea jocului, fantoma Belarusului nu a întârziat să planeze deasupra Stade de France. Mai ales când Pantilimon a făcut minuni: mai întâi la un şut al lui Valbuena, pe care l-a deturnat magistral în bară, apoi apărând de două ori în faţa lui Samir Nasri (minutul 59). Show-ul portarului român a durat doar un minut, dar a părut să-i demoralizeze pe tricolori. (...) Lansat bine de Alou Diarra, Remy a reuşit în sfârşit să-l păcălească pe Pantilimon, în minutul 83", menţionează rmc.fr.

"Les Bleus la putere", a titrat L'Equipe. "Pentru prima dată după aproape un an, echipa Franţei a câştigat în sfârşit pe ceea ce trebuie să devină stadionul său. Împotriva unei naţionale a României repliate în propria jumătate de teren, francezii s-au lovit de aceeaşi problemă pe care au avut-o în faţa Belarusului, în urmă cu o lună. Cum să elibereze spaţiile şi să creeze breşe fără să se pună în pericol? Trebuie să îi recunoaştem meritele lui Laurent Blanc. Nici Remy, nici Gourcuff, nici Payet nu au fost titulari. Primii doi au marcat, iar al treilea i-a pasat decisiv lui Gourcuff, la prima sa selecţie. Iată echipa Franţei în fruntea grupei. Cu un zâmbet. O altă imagine pe care nu am văzut-o de mult timp", menţionează jurnalul francez.

"Les Bleus se impun în durere în faţa României" este titlul de pe site-ul football.fr, în timp ce Le Temps a notat că "Blestemul Stade de France a luat sfârşit". "Incapabilă să se impună pe Stade de France de la 14 octombrie 2009, echipa Franţei a suferit, sâmbătă, în meciul cu România, din preliminariile Euro-2012, şi i-a luat ceva timp să pună capăt blestemului pe acest stadion. Pentru că de când a învins Austria, scor 3-1, Franţa a fost incapabilă să se impună în faţa Irlandei (scor 1-1), Spaniei (0-2) şi Belarusului (0-1)", a adăugat Le Temps.

Agenţia France Presse notează, de asemenea, că aceasta este prima victorie a Franţei pe Stade de France, după cea din 14 octombrie 2009, din meciul cu Austria, scor 3-1.

"Franţa se impune şi preia conducerea" este titlul de pe site-ul UEFA, care precizează că echipa antrenată de Laurent Blanc a făcut uitat debutul ezitant pe care l-a avut în preliminariile Euro-2012, datorită victoriei din meciul cu România.

20minutes.fr notează că apărarea României a fost "bine organizată, cu liderul său cu cască, Cristian Chivu", şi în faţa unui portar "în mare formă", Pantilimon.

"Le Bleus au obţinut o victorie preţioasă în faţa României", menţionează şi Le Parisien. "Echipa Franţei a suferit, dar se află pe calea cea bună", se arată în jurnalul francez.

France Football a scris că naţionala Franţei s-a impus în faţa României "după un final de meci infernal".

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012