x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Preşedintele Braziliei nu concepe CM 2014 fără Sao Paulo

Preşedintele Braziliei nu concepe CM 2014 fără Sao Paulo

20 Iul 2010   •   00:00
Preşedintele Braziliei nu concepe CM 2014 fără Sao Paulo
Sursa foto: /Reuters

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a cerut autorităţilor oraşului Sao Paulo să găsească o soluţie astfel încât capitala economică a Braziliei să găzduiască meciuri de la turneul final al Cupei Mondiale din 2014.

"Nu îmi pot imagina o Cupă Mondială fără meciuri la Sao Paulo", a declarat Lula într-o conferinţă de presă consacrată Jocurilor Olimpice din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro.

Lula, care şi-a început cariera politică la Sao Paulo, a cerut municipalităţii să investească în renovarea unuia dintre stadioane pentru ca oraşul să poată găzdui partide de la CM 2014.

Până în prezent, FIFA a aprobat proiectele a şase dintre cele 12 oraşe propuse pentru găzduirea Mondialului brazilian. Acestea sunt Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Manaus şi Porto Alegre.

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a decis în urmă cu o lună să nu reţină stadionul Morumbi din Sao Paulo pentru turneul final al CM 2014 din cauză că nu a prezentat garanţii financiare în proiectul de modernizare. Forul "carioca" prevăzuse ca stadionul Morumbi să fie gazda mai multor partide până în faza semifinalelor, inclusiv meciul de deschidere.

×
Subiecte în articol: stiri