x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Primarul oraşului Genova critică măsurile de siguranţă de la meciul Italia-Serbia

Primarul oraşului Genova critică măsurile de siguranţă de la meciul Italia-Serbia

14 Oct 2010   •   00:00
Primarul oraşului Genova critică măsurile de siguranţă de la meciul Italia-Serbia
Sursa foto: /Reuters

Primarul oraşului Genova, Marta Vincenzi, a catalogat drept inadecvate măsurile de siguranţă luate de ministrul de Interne, Roberto Maroni, pentru evitarea confruntărilor dintre suporteri la meciul Italia-Serbia, care a fost suspendat în urma gravelor incidente provocate de fanii sârbi pe stadionul "Marassi".

"De ce i-am lăsat să intre pe stadion? Există un mare dezechilibru între mecanismele adoptate de ministrul Maroni, care conduce la prezenţa a sute de poliţişti la meciurile destul de liniştite, şi ceea ce s-a întâmplat seara trecută. Nu înţeleg la ce servesc instrumentele cu care ne-am dotat (ca de exemplu cardul de suporter), dacă nu reuşim să reacţionăm atunci când există un adevărat pericol. Poate că este momentul să revedem care sunt priorităţile", a declarat Marta Vincenzi la postul de radio 24.

Tot miercuri, ministrul de Interne din Serbia, Ivica Dacici, a declarat că omologii săi italieni nu i-au cerut nicio informaţie privind suporterii sârbi prezenţi la meciul de la Genova.

"Poliţia italiană nu ne-a cerut nicio informaţie. Noi le-am trimis, din proprie iniţiativă, o listă cu suporterii sârbi şi cu traseul pe care aceştia urmau să-l facă. Intervenţia poliţiei italiene ar fi putut fi mai eficientă, noi vom efectua o anchetă privind modul în care şi-au procurat biletele huliganii sârbi", a spus Ivica Dacici.

UEFA a anunţat că va deschide o anchetă privind incidentele petrecute, marţi seară, la Genova, înaintea şi în timpul meciului Italia - Serbia, din preliminariile Euro 2012.

Partida Italia - Serbia a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendată definitiv după doar şase minute, când suporterii formaţiei oaspete au aruncat din nou cu petarde şi cu fumigene în spectatorii italieni şi pe teren. Forţele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor este de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

Potrivit AFP, zeci de suporteri sârbi, aflaţi în stare de ebrietate, au produs panică în centrul oraşului Genova înaintea meciului, spărgând vitrinele magazinelor şi distrugând mobilierul urban.

Vezi imagini cu incidentele grave produse de suporterii sârbi la Genova


×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012