x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pronosticurile iernii: Rapid și FCSB se vor bate la titlu

Pronosticurile iernii: Rapid și FCSB se vor bate la titlu

de Adi Munteanu    |    17 Ian 2024   •   06:40
Pronosticurile iernii: Rapid și FCSB se vor bate la titlu

Scurta pauză de iarnă este la final, iar ultimele zile sunt foarte agitate pe piața transferurilor. Obiectivele echipelor din Superligă sunt diferite, iar cluburile au căutat să se întărească, unele pe ultima sută de metri. 

Campionatul se reia în acest weekend și încă se mai duc negocieri și căutări pe piața transferurilor. Unele echipe s-au mișcat mai din timp și au investit în transferuri, cum e cazul Rapidului și al FCSB, altele au ratat startul și întăririle n-au apărut, cum e cazul la Dinamo. 

„Rapid are acum lot de titlu”

De departe, cea mai bună campanie de achiziții din această iarnă este cea a Rapidului. Aducerea lui Krasniqi (de la CFR), Florent Hasani (de la FC Tirana) și a lui Damjan Djokovic (de la FCSB) au fost lăudate chiar și de rivalii din Liga 1. De asemenea, suporterii sunt încrezători că acum echipa poate fi în stare să ia chiar titlul. „Cu Djokovic și Krasniqi, revine și Rrahmani, va reveni și Petrila, avem și dublură în atac pe Hasani, Rapid poate lua titlul anul ăsta. Nu ne mai sperie nici FCSB, nici CFR, nici Craiova. Noi ne încurcăm cu Voluntariul, cu UTA, cu U Cluj... Dar astea nu vor mai fi și în play off. Nu ne mai întâlnim cu ele”, se vorbește în Giulești. De asemenea, suporterii au făcut și o paralelă cu perioada în care Rapid era patronată de George Copos: „Se vede că Șucu este dispus să facă investiții, să bage bani în echipă. Cu el, Rapid nu va mai ajunge în faliment. Nu se compară cu George Copos. Cu Șucu nu se mai scufundă planeta, el nu are arici în buzunar.  Iar dacă în calicia lui Copos s-au luat două titluri... Și mai este ceva, foarte important. Acum nu mai sunt tot felul de «atârnători» prin club pe post de mari experți care mai mult căpușau clubul”.

În această situație presiunea cea mai mare este pe Cristiano Bergodi.  A primit toți jucătorii pe care i-a cerut, are toate condițiile, iar suporterii îl susțin. De asemenea, în ciuda unor rezultate nesatisfăcătoare de la finalul anului trecut, Rapid este încă în cărți pentru podium. Doar 3 puncte de locul 2 și mai vine și înjumătățirea punctelor. Asta înseamnă că giuleștenii ar fi la 6 puncte de locul 1. Însă în Giulești fotbalul se trăiește altfel, iar o mică nemulțumire se poate transforma repede într-un adevărat război. Celebra amenințare „Vă alergăm pe șinele de tren” este mereu la îndemâna fanilor dacă aceștia nu văd seriozitate pe teren. De cealaltă parte, Bergodi este mulțumit de noile achiziții, mai ales de Djokovic. „Pe Damjan l-am considerat mereu un jucător important și la CFR, și la FCSB. Am rămas uimit că l-au lăsat cei de la FCSB. Mă bucur că l-am luat noi”, a declarat antrenorul italian al Rapidului.

Gigi Becali e liniștit: „Cine să ne mai încurce?”

Cu 8 puncte avans, FCSB este în continuare favorită la titlu, însă există destulă agitație la lot. L-au cedat pe Djokovic la Rapid, deși acesta nu a dezamăgit, însă, brusc, n-a mai fost pe placul patronului. Pe picior de plecare ar mai fi Olaru, Compagno și Florinel Coman, conform declarațiilor lui Gigi Becali, mulțumit de achizițiile făcute în această iarnă, Baba Alhassan (de la Hermannstadt), Luis Phelipe (de la Poli Iași), Nana Antwi (de la Urartu).  „Semnalele primite din cantonament m-au convins că sunt jucători puternici. Îi pot înlocui cu succes pe Olaru. Chiar și pe Coman. Pe Compagno îl dau cu 400.000. La echipa pe care a antrenat-o Mutu. Îi mulțumesc pentru ce a făcut la noi, dar gata. Vreau altul mai bătăios, mai bărbat. Îl vreau pe Pușcaș. Am vorbit cu Meme. Dacă vrea să joace meci de meci titular și în lot la Euro trebuie să vină la FCSB. Ce dacă câștigă 500.000 de euro pe sezon în Italia? Dacă luăm campionatul și jucăm în Champions League, la FCSB va câștiga mai mult dacă e serios.”,  a declarat patronul FCSB. 

Luptă cap la cap pentru titlu

Majoritatea oamenilor de fotbal văd un duel în doi pentru titlul de campioană între FCSB și Rapid. „Au cele mai bune loturi din Liga 1. Eu mi-aș dori pe Rapid campioană, echipa unde tatăl meu a făcut istorie. Și FCSB poate fi campioană. Cine o poate împiedica? Doar Gigi Becali. Ca întotdeauna”, a spus, amuzat, Ionuț Lupescu. Și alții sunt de părere că doar cele două echipe vor conta în lupta la titlu. „Craiova nu convinge, CFR nu mai are jocul sigur de pe vremea lui Dan Petrescu, Farul a fost în regres în acest sezon, Sepsi este departe. Craiova și CFR vor trage mai degrabă la Cupa României, mai ales că au acces în preliminariile Europa League. Desigur, pot apărea și surprize, ca FCSB sau Rapid să tot calce greșit, sau poate amândouă, de ce nu?”, a spus și Marius Lăcătuș la o emisiune TV.

Șucu a mai plătit o restanță „Made in Copos”

Pe lângă cele 2 milioane de euro pe care Dan Șucu le-a investit în transferuri în această iarnă, el a mai avut de achitat și o restanță de pe vremea când George Copos era patron în Giulești. Ca să nu fie în situația de a primi interzis fix acum la transferuri, Rapid a fost obligată de TAS să-i achite lui Milos Pavlovic 680.000 de euro. Mijlocașul sârb a jucat pentru Rapid în 2012, după ce a jucat două sezoane la Vaslui. În Giulești a prins doar 17 meciuri după care a fost trimis la plimbare de Copos, fără să-i mai plătească salariul pentru restul contractului. Pavlovic a câștigat în cele din urmă la TAS procesul cu Rapid și l-a forțat pe Dan Șucu să achite imediat datoria lui Copos din urmă cu 12 ani. Astfel, Șucu a plătit până acum 2,2 milioane de euro datoriile Rapidului din „era Copos”.

Emoții și la Dinamo pe tema „datoriilor istorice”

Știrea că Rapid a fost lovită de „Greaua moștenire” a produs fiori și la Dinamo. Conducerea „câinilor” a dat asigurări că toate datoriile au fost stinse și la prima insolvență, și la a doua. Însă la Dinamo mereu au apărut, parcă de nicăieri, alte sume de achitat. Cornel Dinu avertiza, de altfel, că războiul cu „datoriile istorice” de la Dinamo este departe de a fi terminat. „Sunt mai mulți jucători care mai au de revendicat restanțe de la Dinamo, dar deocamdată tac. Degeaba ar da în judecată acum clubul că nu au ce lua de la Dinamo. Ce să iei? Alte datorii? Dar în momentul în care vor fi bani la Dinamo vor veni ca termitele. Sunt ca o armată pe front. Așteaptă să vină proviziile dușmanului, îi lasă să se ghiftuiască și apoi atacă decisiv. Așa și cu Dinamo. Și nu mă refer doar la contractele din scurta și păcătoasa perioadă spaniolă. Mă refer și la celelalte perioade. Au fost contracte făcute pe ascuns, cu diferențe mari între sumele declarate și cele reale. Multe dintre acestea vor ieși la lumină când va fi ceva de muls la Dinamo. Acesta este și unul din motivele pentru care Clubul Sportiv nu se grăbește să demareze o fuziune cu SC Dinamo”, spunea „Procurorul”.

 

×
Subiecte în articol: pronosticuri iarnă rapid FCSB titlu