x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Raliul Sibiului 2010 ia startul în Piaţa Mare

Raliul Sibiului 2010 ia startul în Piaţa Mare

15 Iul 2010   •   00:00
Raliul Sibiului 2010 ia startul în Piaţa Mare

Raliul Sibiului, etapă eveniment în Intercontinental Rally Challenge (IRC), va debuta oficial în această seară odată cu startul festiv al competiţiei, care va avea loc în Piaţa Mare a oraşului de pe Cibin.

În jurul orei 20:00, 45 de maşini de concurs vor intra în Piaţa Mare din Sibiu, unde vor rămâne timp de aproape două ore pentru a putea fi admirate de fanii motorsportului care vor fi prezenţi la raliu.

Raliul Sibiului 2010 este cea de-a 5-a etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi prima etapă mixtă din campionatul intern cu probe speciale de macadam care conţin şi porţiuni de asfalt. „Raliul Sibiului este o competiţie foarte aşteptată de iubitorii de gen datorită tradiţiei pe care o are deja în oraşul nostru, dar şi importanţei sale în etapele concursurilor naţionale şi internaţionale. Mulţi concurenţi de valoare vin să îşi demonstreze talentul şi să prezinte maşinile, asa că le doresc organizatorilor să aibă un public cât mai numeros care să îi susţină pe participanţi", a spus Klaus Iohannis, Primarul Municipiului Sibiu.

Vineri, 16 iulie, în prima zi a raliului, sunt programate patru probe speciale. Raliul Sibiului va debuta cu super speciala de pe terenul de autocross din cartierul Ştrand, programată la ora 17:00, după care urmează două treceri pe speciala Dobarca şi, începând cu ora 22:00, speciala Şanta pe noapte. „Şanta este una dintre cele mai renumite probe speciale din România. Şanta pe timp de noapte este proba care dă farmec etapei de la Sibiu. Sunt sigur că vom asista la un spectacol total în prima zi a raliului", a spus Sorin Itu, organizatorul etapei eveniment din Intercontinental Rally Challenge.

Sâmbata, 17 iulie, în cea de-a doua zi a raliului, sunt programate restul de 6 probe speciale. Startul se va da la ora 10:00 din faţa Sălii Sporturilor Transilvania, iar punctele de atracţie vor fi specialele Sadu şi Şanta Max. „Cele două probe conţin atât porţiuni de macadam, cât şi porţiuni de asfalt. Este pentru prima oară în România când avem astfel de probe şi sper ca ele să fie pe placul piloţilor, dar mai ales al spectatorilor", a mai adăugat Sorin Itu.

×
Subiecte în articol: stiri