x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern „Mutule! Te alergăm pe calea ferată!”

„Mutule! Te alergăm pe calea ferată!”

de Adi Munteanu    |    19 Apr 2023   •   07:45
„Mutule! Te alergăm pe calea ferată!”

În Giulești nu există răbdare, nu există politica pașilor mărunți. Suporterii vor succese imediat, iar 2023 fiind anul în care Rapid sărbătorește 100 de ani de existență, se dorea o aniversare pe măsură. Fie un trofeu, fie o prezență în cupele europene i-ar fi satisfăcut pe rapidiști.

Cum au fost eliminați prematur din Cupa României, titlul de campioană este scos și el din listă și, de asemenea, participarea în cupele europene este improbabilă, suporterii au luat foc. Nu i-a mulțumit accederea doar în play-off, iar rezultatele și prestațiile slabe din ultima vreme au aprins fitilul revoltei lângă Podul Grant. 

În urmă cu un an, instalarea lui Adrian Mutu pe banca tehnică a Rapidului în locul lui Mihai Iosif a produs rumoare printre suporteri. Reacțiile nu s-au lăsat așteptate, cele mai multe fiind negative: „Nu este rapidist”, „A strigat împotriva galeriei”, „Ne-a jignit”, „Este dinamovist”. În aceste condiții, Mutu avea nevoie de succese pe bandă rulantă, altfel urma să învețe pe pielea lui ce înseamnă furia galeriei Rapidului: „Ai grijă, Adriane! Și marile legende ale echipei au fost alergate pe calea ferată de suporteri. Crezi că vom avea milă de tine?”, a fost mesajul fanilor giuleșteni. A avut parte de câteva succese care au determinat fanii să-i ofere „Briliantului” un răgaz. A venit repede victoria cu Dinamo, imediat după numirea ca antrenor și suporterii au fost mulțumiți pentru primul an de la revenirea în prima ligă. Și startul actualului sezon a fost liniștit. Victoria cu FCSB i-a făcut pe rapidiști să scandeze „Mutu e de-al nostru”. Numai că răbdarea este relativă în Giulești.

Sezon compromis în două meciuri

Începutul play-off-ului a fost bun, cu două egaluri cu principalele favorite la titlu, Farul și CFR, însă următoarele două meciuri, înfrângeri cu Sepsi și Universitatea Craiova, au năruit speranțele și au îndepărtat Rapidul de obiective. Nici titlul, nici cupe europene, suficient ca galeria giuleșteană să ceară demisia antrenorului. „Te alergăm pe șinele de tren!” „Demisia, demisia!”, „Plecați cu toții! Lăsați-ne!” și „Rușine să vă fie!” au fost scandările fanilor care au făcut deplasarea la Craiova. 

Suporterii uită însă că Rapid are un lot destul de subțire, că linia de apărare depășește ca vârstă 100 de ani, că pe mâna portarului Horațiu Moldovan s-au pierdut 9 puncte, că Rareș Ilie, un jucător de bază, a fost vândut și că obiectivul declarat al conducerii clubului a fost calificarea în play-off și, eventual, atacarea locurilor de cupe europene. 

Meciul cu FCSB, decisiv pentru Mutu

Peste doar câteva zile urmează derby-ul cu FCSB. O victorie i-ar mulțumi pe suporteri pentru că le-ar satisface două dorințe. Una este ca FCSB să iasă din lupta pentru titlul de campioană și, a doua, o victorie împotriva rivalilor „de moarte” este, uneori, mai importantă ca un titlu. Rămâne de văzut ce se va striga duminică în tribunele din Giulești: „Demisia” sau „Te iubim, Mutu!”.

Varianta Șumudică

Rapidiștii au în minte doar două nume care să-l înlocuiască pe Adrian Mutu: Șumudică și Pancu, însă asta s-ar putea întâmpla abia la vară. Ambii posibili succesori sunt în acest moment sub contract și ar fi greu de adus acum. Șumudică a declarat în mai multe rânduri că ar veni și pe jos la Rapid și ar antrena-o chiar și gratis, însă acum antrenează în Arabia Saudită. În ceea ce-l privește pe Daniel Pancu, acesta este angajat la FRF, selecționer la lotul U-20, funcție despre care a declarat că-i place și că a început un proiect la care nu vrea să renunțe. Astfel, „Șumi” ar fi singura variantă agreată de suporteri.

 

„E debandadă, nu se mai poate cu Mutu! Îi cerem public demisia. Nu putem merge înainte ca nişte oi. Nu suntem mulțumiți de felul în care arată Rapidul. Nu joacă nimic. La Rapid, pe antrenor îl țin rezultatele și jocul. Trebuie un șoc la echipă. Cu Mutu nu avem nici joc, nici rezultate, iar el este răspunzător pentru cum arată Rapidul.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Liviu Ungurean, lider al galeriei rapidiste

×
Subiecte în articol: rapid aniversare suporteri adrian mutu