x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid București a promovat matematic în Liga 1

Rapid București a promovat matematic în Liga 1

22 Mai 2016   •   16:15
Rapid București a promovat matematic în Liga 1

Rapid Bucureşti, una dintre echipele de tradiţie ale fotbalului românesc, confruntată cu mari probleme financiare în ultimii ani, şi-a asigurat promovarea matematică în Liga 1, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia Academia Cliniceni, într-o partidă din cadrul etapei a 9-a, penultima, a play-off-ului ligii secunde, disputată duminică pe stadionul "Giuleşti-Valentin Stănescu" din Capitală. 

Vlăduţ Morar a deschis scorul pentru giuleşteni, în finalul primei reprize, cu un şut din interiorul careului (min.44). Academica a restabilit egalitatea în repriza secundă, prin Liviu Ganea, în minutul 72, însă, bucuria oaspeţilor a durat mai puţin de un minut, acelaşi Vlăduţ Morar reuşind dubla pentru echipa pregătită de Dan Alexa. 

Scorul final al întâlnirii a fost stabilit de cehul Ondrej Kusnir, care a marcat cel de-al treilea gol al giuleştenilor, în minutul 84. 

În urma acestui succes, Rapid s-a distanţat la cinci puncte de ocupanta locului secund în clasament, Dunărea Călăraşi, învinsă sâmbătă pe teren propriu de Farul Constanţa (2-3). 

Deşi pe plan sportiv are promovarea asigurată, echipa bucureşteană are în continuare emoţii în legătură cu revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc din cauza faptului că FIFA a cerut depunctarea rapidiştilor, ca urmare a unei datorii către jucătorul Rhema Obed. 

Rezultate înregistrate în meciurile disputate duminică în Liga a 2-a: 
Seria 1 
Play-off - etapa a 9-a: 
Rapid Bucureşti - Academica Clinceni 3-1 

Clasament: 1.Rapid - 43 pct, 2.Dunărea Călăraşi - 38 pct, 3.Dacia Unirea Brăila - 34 pct etc. 

Seria a II-a: 
Play-off - etapa a 9-a: 
ACS UTA Bătrâna Doamnă Arad - CS Mioveni 1-0 
Gaz Metan Mediaş - ACS FC Municipal Baia Mare 1-0 
FC Chindia Târgovişte - FC Braşov 1-0 

Clasament: 1.Gaz Metan Mediaş - 40 pct, 2.UTA Bătrâna Doamnă - 38 pct, 3.Chindia Târgovişte - 37 pct etc. 
 

 

Sursa: AGERPRES

×