x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid - cu norocul, Dinamo - cu dezamăgirea

Rapid - cu norocul, Dinamo - cu dezamăgirea

de Adi Munteanu    |    22 Ian 2024   •   08:40
Rapid - cu norocul, Dinamo - cu dezamăgirea

Reînceperea sezonului în Liga 1 a prins deja echipe nepregătite. „Perioada de pauză a fost prea scurtă. N-a fost timp pentru o pregătire serioasă, iar transferurile au fost mai degrabă cârpeli, pe ici, pe colo”, se plâng majoritatea antrenorilor. În plus, s-a mai înrăutățit și vremea, iar calitatea terenurilor de joc arată că degeaba au fost impuse „reguli stricte” astfel încât gazonul „să arate ca-n Anglia”. 

Liga 1 s-a reluat cu senzația că mulți jucători sunt încă la ciorba de potroace de după sărbători. Iubitorii de fotbal s-au bucurat că în prima zi au văzut 13 goluri, însă suita de greșeli care au generat aceste scoruri arată slaba pregătire de iarnă. Poli Iași, de exemplu, o echipă disciplinată în sezonul de toamnă, a prestat un haos de fotbal pierzând cu 6-0 la Sf. Gheorghe, în condițiile în care Sepsi a jucat la ralanti, economicos, însă și în aceste condiții mai puteau marca 2-3 goluri.

Atenți la Djokovic, ne-a sărit în ochi Burmaz

Spectacol fost și în Giulești. Toată lumea a fost curioasă de cum s-au integrat achizițiile, în special Djokovic, venit de la FCSB, și Krasniqi, venit de la CFR. Ambii au fost titulari și considerați jucători de bază. Doar Krasniqi a jucat mulțumitor, a și marcat un golul. Djokovic însă a avut o evoluție modestă. Nu a greșit, dar nici nu și-a ajutat colegii. Departe de CV-ul cu care a ajuns în Giulești. Mai puțină atenție i s-a acordat tânărului atacant sârb Borislav Burmaz, 22 de ani, un necunoscut până vineri. Ei bine, după intrarea lui în teren, în minutul 60, când tabela arăta 3-1 pentru U Craiova 1948, s-a schimbat tot jocul Rapidului și a contribuit la răsturnarea scorului, marcând și golul victoriei, făcând și ca Moldovan să nu părăsească Giuleștiul cu o înfrângere. Bine a jucat și al patrulea nou-venit lângă Podul Grant, Hasani. De partea cealaltă, echipa lui Adrian Mititelu a arătat până în minutul 60 excelent, moment în care Giovanni Costantino a făcut două schimbări ciudate, scoțându-i pe cei mai buni jucători, Bauza și Baeten. Iar de atunci pe teren n-a mai fost decât Rapid, iar victoria a venit firesc. Concluzia este că marele câștig al Rapidului este tânărul Burmaz.

Fanii lui Dinamo: „Ce fotbal e ăsta?”

Dinamo a ratat ocazia să micșoreze distanța de principala ei țintă, Poli Iași. Cele 7 puncte diferență puteau deveni 4 și deja puteam vorbi de ieșirea din zona retrogradării directe după înjumătățirea punctelor. Însă jocul prestat de „câini” la Ploiești a lăsat un gust amar suporterilor. „Ce fotbal e ăsta?”, s-au plâns ei după înfrângerea cu Petrolul, 0-1. Antrenorul Zeljko Kopic a fost principala țintă a criticilor atât din partea fanilor, cât și a unor foști jucători dinamoviști: „Nu e deloc un moment bun să bagi în minutul 73 un jucător de 17 ani pe terenul ăla greu, la 0-0. Bagi unul cu experiență. Așa s-a pierdut meciul”, a spus Cristi Pulhac. „Zice că jucătorii au arătat intensitate? Când? Unde? Jocul a fost un dezastru!”, a declarat și Florin Răducioiu.

Pentru Dinamo urmează un calendar greu: Rapid, U Craiova 1948, Farul, CFR Cluj, Oțelul și Poli Iași.

×
Subiecte în articol: rapid dinamo