x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu: "Amicalul cu Turcia e un examen serios"

Răzvan Lucescu: "Amicalul cu Turcia e un examen serios"

10 Aug 2010   •   00:00

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Istanbul, că meciul amical cu Turcia este un examen foarte serios pentru naţionala României, dar nu va influenţa echipa înaintea preliminariilor Campionatului European din 2012, informează ajansspor.com.

"Turcia a reuşit în ultimii 10 ani să se claseze pe locul trei la Cupa Mondială şi la Campionatul European. Vedem cu toţii că fotbalul turc a progresat, prin performanţele echipei naţionale şi faptul că Galatasaray şi Fenerbahce au jucat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi Galatasaray a câştigat Cupa UEFA. Suntem conştienţi că vom întâlni o adversară dificilă. Pentru noi va fi un examen foarte serios, acest amical cu Turcia. Însă rezultatul cu Turcia nu ne va influenţa înainte de meciurile din preliminariile Euro-2012. Dar este o partidă foarte importantă pentru prestigiul şi mândria noastră", a spus Lucescu.

Selecţionerul a spus că tatăl său, Mircea Lucescu, are amintiri frumoase legate de Turcia, ţară în care a antrenat pe Galatasaray şi Beşiktaş. "Tata a trăit experienţe frumoase în Turcia. Sunt convins că mulţi tehnicieni ar dori să antreneze în Turcia. Turcii sunt pasionaţi de fotbal şi este emoţionant să colaborezi cu astfel de persoane. Sunt convins că vom vedea această pasiune, mâine, în tribune", a precizat Lucescu.

Răzvan Lucescu a precizat că grupa D a preliminariilor Euro-2012, din care face parte România, este echilibrată. "Bosnia este în creştere, are fotbalişti foarte valoroşi. Franţa a trecut printr-o perioadă dificilă în această vară, dar este o echipă cu multe opţiuni. Poate trimite în teren în orice moment jucători valoroşi", a spus Lucescu.

Meciul amical Turcia - România este programat pe stadionul "Şukru Saracoglu" din Istanbul, miercuri, de la ora 21:15.

×
Subiecte în articol: stiri