x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Record istoric: Enes Sali a debutat în naționala de fotbal a României la 15 ani și 264 de zile

Record istoric: Enes Sali a debutat în naționala de fotbal a României la 15 ani și 264 de zile

15 Noi 2021   •   11:00
Record istoric: Enes Sali a debutat în naționala de fotbal a României la 15 ani și 264 de zile

Meciul dintre naționalele de fotbal ale Liechtensteinului și României va rămâne în istoria fotbalului românesc ca momentul în care Enes Sali a devenit cel mai tânăr tricolor debutant din istorie. Selecționerul Mirel Rădoi l-a trimis în teren pe tânărul jucător al Farului, în minutul 82.

Astfel, Enes Sali a devine fotbalistul care la doar 15 ani și 264 de zile trece pe primul loc în topul precocității, depășindu-l pe Cristian Manea, care își făcea debutul la 16 ani, 9 luni, 22 zile, în meciul dintre Romania și Albania, câștigat de tricolori cu 1-0, pe 31 mai 2014.

Astfel, Enes Sali devine în mod oficial „tricolor”, deoarece atât naționala Turciei, cât și cea a Canadei își dorea să îl aibă înregimentat. Totuși, ca să devină „tricolor” cu acte în regulă și să nu mai poată fi deturnat de alți pretendenți, Sali va trebui să bifeze un total de 3 meciuri în tricoul României, înainte de a împlini 21 de ani.

La 15 ani și 264 de zile, Sali ocupă locul 3 în Europa și locul 4 în lume într-un clasament al celor mai tineri jucători care au evoluat în reprezentativele țărilor lor.

Enes Sali devine, din acest punct de vedere, urmașul celebrului star norvegian Martin Odegaard, care debuta în 2014, la 15 ani și 254 de zile, fiind doar cu 10 zile mai tânăr, la debut.

În România, Enes Sali conduce un top din care mai fac parte, după Cristi Manea și legendarul Ilie Balaci, care a debutat la 17 ani, 6 luni și 11 zile, dar și nume mai puțin cunoscute generației tinere, precum Grațian Sepi sau Nicolae Kovacs, jucători ce au jucat pentru România în perioada interbelică.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Enes Sali