x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rednic mută Liga 1 în Azerbaidjan

Rednic mută Liga 1 în Azerbaidjan

de Mihai Igirosanu    |    17 Noi 2010   •   21:52
Rednic mută Liga 1 în Azerbaidjan
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/Intact Images

138068-intact-imagesgazeta-sporturiloralex-nicodim20100318104240008.jpgOusmane N'Doye, Carlos Cesinha, Bănel Nicoliţă şi Romeo Surdu sunt ţintele antrenorului de la Khazar Lankaran, Mircea Rednic. “Puriul” a sosit din nou în ţară pentru negocieri, iar transferurile lui N'Doye şi Cesinha par ca şi rezolvate. Deja la echipa azeră evoluează patru jucători români, Adrian Iordache, Constantin Arbănaş, Stelian Stancu şi Cătălin Doman. Cronologic vorbind, primul fotbalist contactat de Rednic a fost brazilianul Cesinha, tras cumva pe linie moartă în Giuleşti.

Primele discuţii s-au purtat în luna octombrie, iar mutarea pare să fie foarte aproape de finalizare, începând cu luna ianuarie. Negocierile au fost confirmate şi de Cesinha, într-o declaraţie oferită site-ului azerisport.com: “Am vorbit cu Rednic, suntem prieteni. Cred că am putea să lucrăm împreună”, spune brazilianul. Jucătorului i s-a pregătit un salariu stagional de 350.000 de euro. Şi mai aproape de Lankaran este mijlocaşul senegalez al lui Dinamo, Ousmane N'Doye, care nu mai este dorit în vestiarul “câinilor” şi se află într-un conflict fără sfârşit cu antrenorul Ioan Andone. Dinamo ar urma să primească 100.000 de euro pentru împrumutul senegalezului, plus încă 400.000 în cazul în care “Puriul” va decide să-l cumpere în vară. “Nu mă interesează ce va face Dinamo cu N'Doye până în iarnă. Eu le mulţumesc că au acceptat să-l lase la Khazar”, a mărturisit Rednic. Pe de altă parte, steliştii Bănel Nicoliţă şi Romeo Surdu sunt mai greu de transferat, preţul cerut de Gigi Becali fiind considerat prea mare. Totuşi, până la urmă, Becali ar putea fi convins să accepte plecarea lui Nicoliţă.

 

Patronul lui Khazar e fan Beşiktaş

Khazar Lankaran este patronat de unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe teritoriul Turciei. Mubariz Mansimov (foto) este un antreprenor în vârstă de 42 de ani, cu dublă cetăţenie, azeră şi turcă, poziţionat pe locul 7 într-un top al milionarilor de pe malurile Bosforului realizat de revista Forbes. A absolvit Academia Navală din Baku şi este recunoscut drept un mare fan al echipei Beşiktaş Istanbul. Conform presei din Turcia, la precedentele alegeri pentru preşedinţia clubului de pe Inonu, Mansimov s-ar fi aflat printre candidaţi, însă ulterior omul de afaceri a negat informaţia. Totuşi, în urmă cu câţiva ani, a plătit în jur de un milion de dolari pentru ca Beşiktaş să dispute un meci amical cu echipa sa, Khazar.

×
Subiecte în articol: liga 1