x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Revenirea, marcă înregistrată în Banat

Revenirea, marcă înregistrată în Banat

de Mihai Igirosanu    |    08 Noi 2010   •   00:00
Revenirea, marcă înregistrată în Banat
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor /Intact Images

Timişoara îşi continuă seria revenirilor de senzaţie, întorcând soarta confruntării cu FC Vaslui după ce moldovenii deschiseseră scorul printr-un eurogol al stoperului Paul Papp.

Confruntarea de la Dan Păltinişanu a fost una tensionată, Gabriel Cânu ('43) şi Ianis Zicu ('57) fiind eliminaţi. Imediat după fluierul final al primei reprize, jucătorii vasluienilor, în frunte chiar cu antrenorul Viorel Hizo, s-au repezit asupra centralului Marius Avram, protestând vehement şi fiind cu greu calmaţi.

"Ne aşteptam la un meci dificil, cu o echipă bună a campionatului. Poate printre cele mai bune ca valoarea a lotului. Noi am avut două-trei ocazii, poate şi un penalty, nu ştiu. Băieţii au reacţionat bine după primirea golului. Victoria este meritată, băieţii au muncit mult. Au avut altă atitudine în teren, câteodată ne ies şi faze frumoase, sunt însă şi momente când dispărem din joc, când nu avem posesie. Am încercat să jucăm pe contraatac. Cred că FC Vaslui nu a avut ocazii clare de a marca", a declarat antrenorul gazdelor, Cosmin Contra.

În replică, Hizo a tunat: "Poli a lătrat toată săptămâna despre arbitraj şi cine latră mai mult are câştig de cauză. Pe Avram să-l promoveze taică-su până la Campionatul Mondial. Am încercat să jucăm şi să câştigăm, dar nu am putut. A fost un meci ciudat, am primit două goluri, Timişoara nu a avut niciun sfert de ocazie de gol. Eliminarea lui Cânu este stupidă, a fost dictată de la margine, am auzit eu când i-a zis: «Dă-i roşu, dă-i roşu»".


Zicu se apără
Criticat de patronul Marian Iancu, Ianis Zicu s-a apărat: "Eliminarea mea este meritată, dar l-am lovit involuntar cu palma, pentru că am avut mâna prea sus. Eu sunt cel mai supărat pe mine pentru ce s-a întâmplat". Arbitrajul lui Avram jr. a fost comentat şi de patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu. "Jocul a avut un moment psihologic când am ratat prin Burdujan la 1-1, iar în minutul următor Timişoara a marcat. A fost penalty la Cânu şi a mai fost unul, după părerea mea, în primele minute. Decizia corectă la Cânu era totuşi cartonaş galben, cel roşu nu se impunea. Arbitrul nu avea nevoie de ajutoare pentru că el a urmărit toată dinamica fazei. Cred că cineva i-a comunicat în cască să dea cartonaş roşu. Ar fi trist să îi fi spus al patrulea oficial. Ca să se retragă de pe teren trebuia să le spună cineva. Cânu mi-a zis că i-a spus Hizo că nu a fost penalty".

×
Subiecte în articol: liga 1