x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România - Ecuador 2-0: Ungur a adus al doilea punct după ce a revenit de la 0-2 la seturi

România - Ecuador 2-0: Ungur a adus al doilea punct după ce a revenit de la 0-2 la seturi

17 Sep 2010   •   00:00
România - Ecuador 2-0: Ungur a adus al doilea punct după ce a revenit de la 0-2 la seturi
Sursa foto: /Intact Images

România conduce cu 2-0 după prima zi a întâlnirii cu Ecuador, din barajul de promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis. În partida inaugurală, cel mai bun jucător român, Victor Hănescu, locul 54 ATP, l-a învins lejer, în trei seturi, scor 6-2, 6-2, 6-2, pe Ivan Endara, locul 408 în clasamentul ATP.

"A fost un meci bun, în care nu m-am complicat şi care nu a durat prea mult, ceea ce mi-am dorit de la început. Trebuie să ne calificăm în Grupa Mondială, pentru că jucătorii din Ecuadorul sunt mai slab clasaţi decât noi. Totuşi, cred că România nu are încă o echipă pregătită să facă faţă în Grupa Mondială, dar dacă vom ajunge acolo, vom încerca să facem tot ce putem pentru a rămâne acolo", a declarat Hănescu după meci.

A doua partidă de simplu, Adrian Ungur - Giovanni Lapentti, a fost mult mai echilibrată. Ungur a cedat primul set la tie-break, pierzându-și apoi serviciul în primul game al setului secund, care i-a revenit tot lui Lapentti, cu 6-4. Românul a avut însă o răbufnire de orgoliu în următoarele două seturi și a dus meciul în "decisiv".

Setul 5 a fost la discreția lui Adrian Ungur, care a obținut o victorie "2 în 1": a adus al doilea punct al României și l-a obosit serios pe Giovanni Lapentti, care va evolua și sâmbătă, alături de fratele său, Nicolas, în partida de dublu.

Programul complet al întâlnirii este următorul:

Vineri

Victor Hănescu - Ivan Endara 6-2, 6-2, 6-2
Adrian Ungur - Giovanni Lapentti 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1

Sâmbătă, ora 12:00
Victor Hănescu/Horia Tecău - Nicolas Lapentti/Giovanni Lapentti

Duminică, ora 11:30
Victor Hănescu - Giovanni Lapentti
Adrian Ungur - Ivan Endara

×
Subiecte în articol: stiri