x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România va întâlni Anglia în barajul de calificare la CE de tineret

România va întâlni Anglia în barajul de calificare la CE de tineret

10 Sep 2010   •   00:00

Reprezentativa sub 21 de ani a României va întâlni echipa similară a Angliei în barajul de calificare la turneul final al Campionatului European de tineret, ce se va disputa anul viitor în Danemarca, conform tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Herning.

Tricolorii vor juca primul meci la data de 8 octombrie, în deplasare, returul urmând să aibă loc pe 12 octombrie, în România.

"Încă de dinainte de tragerea la sorţi am spus că indiferent de adversar calificarea se joacă. E greu de spus la nivelul ăsta că aş fi preferat o anume formaţie şi că nu mi-aş fi dorit să jucăm cu o alta. Trebuie să recunoaştem că echipa Angliei e o forţă, e o echipă redutabilă, având în vedere campionatul Angliei, dar asta nu înseamnă că nu avem şanse. Eu am mare încredere în echipa noastră, în băieţi. Avem o lună de zile la dispoziţie să stabilim toate detaliile, să clarificăm o strategie, în plus mai este foarte important ca jucătorii să fie apţi şi sunt convins că vom face două partide foarte bune", a declarat selecţionerul Emil Săndoi, care a participat la tragerea la sorţi de la Herning. 

"Am căzut cu cel mai puternic adversar posibil, însă ne vom juca şansa, nu avem nimic de pierdut. O calificare în faţa Angliei ar fi de două ori mai frumoasă. Sincer, doream ca adversar Belarus sau Islanda, dar aşa au decis sorţii", a spus şi portarul Silviu Lung jr.

Anglia a terminat pe locul secund în grupa a 9-a de calificare, după Grecia, în cele opt partide disputate înregistrând cinci victorii, două remize şi o înfrângere. România a câştigat Grupa 1, cu 8 victorii, un egal (0-0 cu Rusia) şi un eşec (1-5 cu Letonia).

Celelalte întâlniri din play-off sunt: Olanda - Ucraina, Spania - Croaţia, Elveţia - Suedia, Islanda - Scoţia, Cehia - Grecia, Italia - Belarus. Cele şapte câştigătoare ale dublelor manşe din baraj şi Danemarca, ţara gazdă a competiţiei europene, vor participa la turneul final din luna iunie a anului viitor.

×
Subiecte în articol: stiri