x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Să ne distrăm cu "granzii"

Să ne distrăm cu "granzii"

de Mihai Igirosanu    |    27 Oct 2010   •   00:00
Să ne distrăm cu "granzii"
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Liga 1 este dominată de Oţelul. Asta este realitatea oferită de cifrele seci. În timp ce gălăţenii se freacă la ochi şi fac poze cu clasamentul, cele trei echipe din Bucureşti, aşa-zişii "granzi", fac o gălăgie deja obositoare.

Dinspre Ghencea, "Ştefan cel Mare" şi Giuleşti apar veşti mai degrabă caraghioase, se aud lamentări ale jucătorilor de doi lei cu salarii uluitoare şi ni se anunţă strategii jenante pentru popularea tribunelor.

Să o luăm pe rând. Steaua a câştigat cu 2-0 în faţa celor de la Pandurii, dar nivelul e penibil. Căpitanul Cristian Tănase n-a reuşit nici măcar să ia un cartonaş galben pentru a ispăşi suspendarea în meciul de Cupă şi pentru a fi apt la etapa următoare din Liga 1. În acest timp, alarmată de faptul că suporterii nu mai vin la meci, sătui de nonperformanţe şi de inepţii, conducerea a luat o măsură jenantă. Cel mai galonat şi iubit club din România a ajuns să lase intrarea liberă pentru abonaţi la meciul din Europa League, cu Utrecht, de la 4 noiembrie, iar fiecare al 100-lea spectator care cumpără un bilet la meciul de Cupa României, de astăzi, cu Sportul, va primi un tichet gratuit la partida cu olandezii.

La Dinamo şi la Rapid, problema este oarecum similară. Şi destul de simplă. După ce au realizat câteva rezultate bune, jucătorii celor două echipe au început să reclame în gura mare restanţele financiare. Cei de la Rapid au uitat că de vreo doi ani ratează şi un amărât de loc în Europa League, iar cei de la Dinamo au uitat că de eliminarea în faţa copiilor de la Hajduk Split şi de făptul că majoritatea echipelor anonime s-au distrat pe seama lor până de curând.


Circul patronilor
La puţin timp după două victorii fără strălucire, în faţa unor adversari inerţi, patronii, finanţatorii, creditorii sau suporterii de lux de la Steaua şi Rapid, Gigi Becali şi George Copos, s-au dat în spectacol. Fiecare în felul său. Ca de obicei, Becali a îngăimat nişte inepţii cu tiki-taka după meciul cu Pandurii, a dat volumul casetofonului maşinii personale la maximum şi a plecat mândru, fredonând o piesă de care, probabil, habar nu avea. La rândul său, mult mai evoluat, pe blog-ul său personal, George Copos a postat ieri nişte cugetări deja specifice, care n-au nici o legătură cu realitatea. "În prezent, ţinând seama de poziţia secundă pe care o avem în clasament, putem spune că, dacă, în clipa de faţă, nu suntem un Rolls Royce, suntem, cu siguranţă, cel puţin un Bentley. Problema este aceea de a evita să fim puşi în faţa problemelor care i-au zguduit pe cei de la Bentley, aceea de a nu-şi putea acoperi cheltuielile."

×
Subiecte în articol: liga 1