x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Șapte ani fără titlu

Șapte ani fără titlu

de Adi Munteanu    |    05 Apr 2022   •   08:10
Șapte ani fără titlu

Înfrângerea cu Universitatea Craiova a îndepărtat FCSB de titlu și doar o minune ar putea s-o readucă în calcule pentru locul 1. Pentru ca echipa lui Gigi Becali să mai spere, are nevoie ca CFR Cluj să se încurce așa cum n-a mai făcut-o în ultimii ani. 

 

S-au aprins din nou flăcările scandalului la FCSB după 0-2 cu Craiova lui Reghecampf. Suporterii au cerut din nou demisia lui Toni Petrea, patronul și-a criticat din nou jucătorii, care, la rândul lor se declară resemnați în ceea ce privește titlul.

FCSB poate pierde cupele europene

Mai grav, pentru echipa lui Becali este că FCSB poate pierde și locul 2. În cazul în care Universitatea Craiova va urca pe poziția a doua și va pierde Cupa României, FCSB, de pe locul 3, va juca un baraj pentru Conference League. Mai mult, din spate vine tare și FC Voluntari, o echipă foarte ambițioasă și care, odată ce a acces în play-off, visează la cupele europene. Mai mult, din calcule nu poate fi scoasă nici Farul Constanța.

Ilie Poenaru se pregătește să antreneze în Berceni

Zilele lui Toni Petrea sunt numărate la FCSB. Obiectivul principal, câștigarea titlului, fiind ratat, nu va mai continua la FCSB. Mai mult ca sigur, cel târziu din vară, Ilie Poenaru îi va lua locul pe banca FCSB. Acesta ar fi venit în Berceni încă de acum, însă fiind deja antrenor la două echipe în acest sezon, regulamentar trebuie să aștepte finalul sezonului. De altfel, Poenaru a declarat în mai multe rânduri că s-ar simți onorat să antreneze FCSB și că nu ar avea nicio problemă să colaboreze cu Gigi Becali. 

Chiar și Toni Petrea simte că urmează să plece de la echipă. „Poate o să am o discuție cu cei din conducere. Dacă se consideră că e mai bine ca eu să plec... renunțăm, dacă se consideră că e mai bine să renunțăm”, a declarat el după înfrângerea cu Universitatea Craiova. Până atunci el trebuie să țină cu dinții de locul 2 al Ligii 1.

Schimbări majore din vară

Becali a anunțat că nu mai este dispus să cheltuiască și că din vară se vor produce reduceri masive ale bugetului, vor pleca jucătorii cu salarii mari și va înjumătăți și finanțarea Academiei de la Berceni. Vor pleca mai mult ca sigur la finalul campionatului Florin Tănase, Claudiu Keșeru, Ivan Mamut, Ovidiu Popescu, nou-venitul Malcom Edjouma și Andrei Burlacu, urmând ca echipa să se alcătuiască în jurul tinerilor Octavian Popescu, Darius Olaru și Ianis Stoica, pe care patronul speră să-i vândă pe zeci de milioane de euro, așa cum spera în trecut și cu Florinel Coman, Dennis Man, Olimpiu Moruțan sau portarul Andrei Vlad. 

Nu l-am văzut niciodată pe Tănase așa slab. A dat doar pase greșite. Edjouma se crede Maradona. Nu mai pasează ca în primele meciuri. I s-a urcat la cap și acum driblează. Să vezi ce stă acum pe bancă. Cordea parcă a uitat fotbalul.

Gigi Becali

Florin Tănase s-a săturat de criticile patronului și va pleca la vară de la FCSB

×