x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Şarapova, învinsă de o jucătoare japoneză de 40 de ani

Şarapova, învinsă de o jucătoare japoneză de 40 de ani

27 Sep 2010   •   00:00

Rusoaica Maria Şarapova, fostă numărul 1 în clasamentul WTA, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Tokyo , dotat cu premii de 2 milioane de dolari, după ce a fost învinsă de jucătoarea japoneză Kimiko Date Krumm, locul 67 WTA. Cu o zi înainte de a împlini 40 de ani, Krumm, beneficiara unui wild card, s-a impus cu scorul de 7-5, 3-6, 6-3, în faţa Șarapovei, cap de serie numărul 12 şi locul 15 WTA, după un meci care a durat două ore şi zece minute.

"Ea a fost numărul 1 mondial şi este deţinătoarea titlului la acest turneu. Este cu adevărat o jucătoare puternică, aşa că a trebuit să joc la nivelul meu cel mai bun", a declarat japoneza, care a recunoscut că a fost ajutată de numeroasele duble greşeli, 11, comise de adversara sa.

Şarapova a făcut două duble greşeli când conducea cu scorul de 3-2 şi 40-0 în setul al treilea. Rusoaica şi-a pierdut servicul şi apoi nu a mai câştigat nici un joc. "Adversara mea a făcut un meci foarte bun, în timp ce eu nu m-am simţit confortabil şi nu mi-am putut găsi ritmul", a afirmat rusoaica după meci.

Kimiko Date Krumm, fostă numărul 4 WTA, s-a retras în 1996 din activitate, dar a revenit în 2008 şi un an mai târziu a cucerit Openul Coreei de Sud de la Seul, devenind a doua cea mai vârstnică jucătoare care câştigă un turneu WTA, după Billie Jean King.

×
Subiecte în articol: stiri