x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Schimbare majoră în lupta pentru titlu în Liga 1. Campioana va fi decisă în această seară

Schimbare majoră în lupta pentru titlu în Liga 1. Campioana va fi decisă în această seară

03 Aug 2020   •   18:28
Schimbare majoră în lupta pentru titlu în Liga 1. Campioana va fi decisă în această seară
Sursa foto: pixabay.com

Comitetul Executiv al FRF a decis, luni, că meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va încheia doar cu o învingătoare clară care va deveni campiona Ligii 1 și  reprezentata României în Liga Campionilor. Vor exista prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare pentru a exista o învingătoare clară.

 

“Întrucât 3 august este data-limită impusă de UEFA pentru anunţarea reprezentantelor fiecărei ţări în cupele europene, membrii Comitetului Executiv au decis în unanimitate ca reprezentanta României în Liga Campionilor să fie stabilită în urma unui meci decisiv. Astfel, partida dintre primele două clasate în play-off-ul Ligii 1, Universitatea Craiova – CFR Cluj, programată în această seară, începând cu ora 20:30, va avea o câştigătoare. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor disputa două reprize de prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. Învingătoarea va primi 3 puncte în clasament şi va reprezenta România în ediţia 2020-2021 a Ligii Campionilor”, se arată pe site-ul FRF.

"Au fost cinci scenarii dezbătute. Menţionez că şi ieri şi azi am avut discuţii cu UEFA. Cel mai bun scenariu ar fi fost ca UEFA să accepte ca meciul amânat Astra - U Craiova să se dispute în 5 sau 6 august. Însă nu am putut să obţinem această derogare de la UEFA, prin urmare toate planurile ne-au fost date peste cap şi atunci a trebuit să discutăm despre aceste 5 scenarii la care făceam referire. Scenariul care a întrunit unanimitatea a fost acela în care campioana României va fi câştigătoarea meciului din această seară. Astfel încât dacă vom avea egal după 90 de minute atunci vom avea prelungiri şi lovituri de departajare. Acesta a fost scenariul care a întrunit unanimitate de voturi în cadrul şedinţei de azi. Şi aceasta este varianta care produce cel mai mic nivel de nedreptate. Ne expune în acelaşi timp celui mai mic risc şi pune mai presus decât orice meritul sportiv", a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, la sfârșitul Comitetului Executiv.

×