x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Schimbări majore. Liga 2 se va disputa în sistem play off/play-out

Schimbări majore. Liga 2 se va disputa în sistem play off/play-out

18 Aug 2020   •   21:34
Schimbări majore. Liga 2 se va disputa în sistem play off/play-out

Federația Română de Fotbal a implementat modificări importante în desfășurarea Ligii 2. Noul format al Ligii secunde din sezonul 2020-2021 se va desfășura în sistem play off/play-out. Potrivit FRF, noul sezon va debuta în 29 august.

„În ediția 2020/2021, ce va debuta la data de 29 august, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

Sistemul din play-off

La fel ca în ediția recent încheiată, primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Sistemul din play-out

Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe.

În cadrul ședinței Comitetului Executiv au fost validate două scenarii, cu 20, respectiv 21 de echipe la start în sezonul 2020-2021 al Ligii 2. Certificarea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și dreptul de participare vor fi stabilite ca urmare a unei decizii a Comisiei de Apel,” potrivit comunicatului emis de FRF.

×