x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Școala Federală de Antrenori a început primul curs pentru licența de portari UEFA B-GK

Școala Federală de Antrenori a început primul curs pentru licența de portari UEFA B-GK

18 Mar 2022   •   10:20
Școala Federală de Antrenori a început primul curs pentru licența de portari UEFA B-GK

Școala Federală de Antrenori (SFA) a organizat în perioada 14-15 martie, Modulul 1 pentru obținerea licenței UEFA B-GK, dedicată portarilor, informează frf.ro.

Conform unei Directive UEFA, echipele din ligile profesioniste de fotbal europene sunt obligate să aibă sub contract antrenori de portari care să dețină licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024, așa că SFA a demarat primul curs pentru obținerea licenței UEFA B-GK.

În urma procesului de admitere, 26 de antrenori de portari au devenit primii cursanți care vor parcurge această nouă licență UEFA.

Modulul a debutat cu aspecte teoretice despre Profilul și rolul antrenorului de portari, Interacțiunea antrenorului de portari cu antrenorul principal și staff-ul tehnic, Coaching, Psihologie și Planificarea antrenamentului. La partea practică, participanții, împărțiți în cinci grupe, au creat și lucrat un antrenament compus din exerciții în concordanță cu anumite teme.
La cele două zile de curs a fost prezent și Tomislav Butina, supervizor al licențelor UEFA pentru antrenorii de portari, cel care a contribuit activ cu explicații, informații și recomandări pe subiectele abordate. Î

Tomislav s-a declarat mulțumit și de condițiile logistice pe care SFA le-a asigurat cursanților.

„Am validat întregul proces cu supervizorii UEFA și toate aspectele metodologice și logistice au în vedere standardele impuse prin Convenția UEFA a Antrenorilor din 2020 și cele ale Planului de Dezvoltare a Fotbalului din cadrul Strategiei Tehnice a FRF.

Cursanții noștri au potențial, au participat la procesul de admitere din dorința de a se perfecționa, dar și pentru că au înțeles cât de importantă este această licență în continuarea carierei lor de antrenori de portari. Avem încredere că exemplul lor va fi urmat de cât mai mulți colegi antrenori de la cluburile și academiile din România”, a spus Lucian Burchel, directorul SFA.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: portari