x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Se caută bancă pentru arbitri

Se caută bancă pentru arbitri

de Dragos Stoica    |    28 Iul 2010   •   00:00
Se caută bancă pentru arbitri
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Sistemul medieval prin care arbitrii sunt plătiţi cash după fiecare meci de echipa organizatoare a funcţionat. Prima etapă le-a adus în buzunare "cavalerilor fluierului" toţi banii cuveniţi, spre deosebire de sezonul trecut, când plata se făcea pe card şi mai multe cluburi s-au făcut că uită (şi o fac şi în prezent) de obligaţiile financiare pe care le aveau faţă de aceştia.

Totuşi, după numeroasele semnale trase de mass-media şi după reacţiile unor oficiali ai echipelor din Liga 1, CCA a anunţat ieri că va căuta o nouă formulă prin care plata arbitrilor să revină la nivelul mileniului 3. "Căutăm un partener, o bancă, pentru ca toţi arbitrii, arbitrii asistenţi şi observatorii să îşi deschidă fiecare câte un cont şi toate indemnizaţiile să se plătească prin acea bancă. Căutăm această bancă pentru a renunţa la plata baremelor arbitrilor prin plic. Am decis împreună cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, să găsim un alt sistem de plată a baremelor şi de aceea dorim să realizăm un parteneriat cu o bancă. Există printre sponsorii federaţiei o bancă, dar aceea este în parteneriat strict cu FRF, nu şi cu CCA", a spus ieri Vasile Avram. Preşedintele CCA a precizat însă că situaţia datoriilor nestinse din sezonul trecut nu s-a rezolvat: "Fac un apel către toţi arbitrii să îşi verifice conturile şi să transmită Comisiei Centrale a Arbitrilor exact situaţia baremelor din sezonul 2009-2010, pentru că există încă datorii ale cluburilor".


CCA ,memorii împotriva finanţatorilor
CCA a depus memorii la Comisia de Disciplină a LPF împotriva finanţatorilor Adrian Mititelu şi Ioan Niculae şi antrenorului Mihai Stoichiţă, pentru declaraţii jignitoare la adresa arbitrilor. "Am decis să depunem memorii împotriva celor care au făcut acele afirmaţii deplasate, jignitoare. Am trimis deja sesizările la Comisia de Disciplină împotriva domnilor Mititelu, Niculae şi Stoichiţă", a declarat preşedintele CCA, Vasile Avram. La finalul meciului Astra - Dinamo 1-2, finanţatorul grupării ploieştene, Ioan Niculae, şi antrenorul Mihai Stoichiţă au afirmat că brigada condusă de centralul Alexandru Deaconu a influenţat rezultatul partidei. Totodată, Niculae i-a numit "nenorociţi" pe arbitri. La rândul său, finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, a spus la finalul partidei cu CFR Cluj, scor 0-0, că formaţia sa a fost "jecmănită" de arbitrul Alexandru Tudor (foto), refuzându-i două penalty-uri.

×
Subiecte în articol: liga i