x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat finala Cupei României

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat finala Cupei României

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   23:32
Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat finala Cupei României
Sursa foto: Sepsi OSK

Aproape 7.000 de „șepci roșii” și peste 1.000 de susținători ai lui Sepsi OSK au asistat miercuri la finala Cupei României, desfășurate în premieră la Sibiu și câștigată de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, după 120 de minute de joc și efectuarea loviturilor de departajare.

Covăsnenii au dominat primul sfert de oră, în care Ciobotariu a ratat cea mai mare ocazie, mingea trimisă de el cu capul trecând foarte puțin pe lângă poartă.

Chipciu a dat startul ocaziilor pentru U Cluj, care au culminat cu două bări, care s-au opus deschiderii scorului de către studenți.

În minutul 25, Thiam a șutat din colțul careului cu stângul, însă Niczuly a respins în bară. Tot Thiam a trimis apoi în plasa laterală, patru minute mai târziu, pentru ca Nistor să trimită la rândul său în bară, cu un șut cu piciorul stâng.

Gorcea a ieșit și el la rampă, cu o intervenție salvatoare pentru șepcile roșii, la șutul din întoarcere a lui Safranko, în primul minut suplimentar de joc al primei reprize.

Sepsi a început din nou bine repriza secundă și minutul 52 a consemnat o fază confuză, în care mingea apărut că a trecut de linia porții lui Gorcea, care a reținut balonul la limită.

În ciuda faptului că ambele echipe au atacat zona careului advers, niciuna nu a mai reușit să pună probleme serioase, astfel că după 90+6 minute s-a trecut la cele două reprize de prelungiri.

Cu puține excepții, ambele reprize s-a scurs fără să fi adus faze de poartă periculoase. Un șut a lui Simion, reșinut de Niczuly, și unul din lovitură liberă respins de Gorcea, au animat tribunele. Tescan și Pițian au avut și ei câte o jumătate de ocazie, dar finala a ajuns la lovituri de departajare.

După primul set de 5 execuții, fiecare din combatante a ratat câte o execuție, Rodrigues pentru Sepsi și Fernandes pentru clujeni.

A șasea serie a fost ratată de ambele părți, de Aganovic și Gomes, pentru ca seria a șaătea să fie cea care a decis soarta campioanei, după ce Tamas a marcat pentru covăsneni și Martic a ratat pentru șepcile roșii.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe câștigă astfel a doua oară consecutiv trofeul Cupei României.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sepsi sfantu gheorghe cupa romaniei