x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sepsi a dat peste cap toate calculele în Superligă

Sepsi a dat peste cap toate calculele în Superligă

de Adi Munteanu    |    28 Apr 2023   •   06:00
Sepsi a dat peste cap toate calculele în Superligă
Sursa foto: Hepta

Granzii Ligii 1 au neglijat total Cupa României și s-au trezit acum într-o situație nesigură, cu „cuțitul la os”, în care, pentru a prinde preliminariile Conference League, trebuie să se mobilizeze așa cum n-au făcut-o deloc pe parcursul acestei ediții de campionat.

Până la înfrângerea CFR-ului în semifinalele Cupei în fața lui Sepsi, calculele erau simple. Clujenii trebuiau să câștige trofeul și primele 4 echipe din clasamentul play-off-ului erau eligibile pentru cupele europene. Campioana în preliminariile Champions League, locurile 2 și 3 direct în preliminariile Conference League și locul 4, după barajul cu câștigătoarea celuilalt baraj din play-out, pentru ultimul loc în preliminariile Conference League. Însă toate aceste calcule au fost date peste cap de Sepsi, singura echipă din play-off care a luat în serios a doua competiție internă. Covăsnenii, outsideri în lupta la titlu ori la podium, s-au concentrat exclusiv pe apărarea trofeului Cupei, pe care l-au câștigat și anul trecut. Însă până la finala Cupei, Sepsi poate încurca echipele din frunte, privindu-le ca pe niște „adversari de pregătire” pentru sezonul european. 

Final incendiar de play-off

Cu un loc mai puțin pe lista europeană, cu locul 4 scos din Europa, cu CFR, FCSB și Universitatea Craiova „înghesuite” în doar 3 puncte, oricare dintre ele poate pierde trenul cupelor europene. Deși pare favorită la titlul de campioană, nici Farul nu poate fi sigură că va prinde Europa. În joc mai sunt 15 puncte, iar cele 5 etape rămase pot produce permutări în clasament, iar CFR pare în cel mai mare pericol. Înfrângerea rușinoasă cu Sepsi din Cupă și jocul slab din ultimele meciuri, cu un meci greu, luni, în Giulești, echipa lui Dan Petrescu se îngroapă și mai mult în datorii dacă nu prinde Europa, CFR-ul fiind dependent de banii de la UEFA.

La rândul său, FCSB-ul, după declarația patronului că nu-l mai interesează echipa, pare în criză și poate fi depășit de Universitatea Craiova chiar în acest weekend, în meciul direct de la Craiova. Extrem de interesantă ar fi situația în care Universitatea Craiova ar prinde locul 3, iar FCU Craiova 1948 ar câștiga barajul cu FC Botoșani, cele două „Craiove” ar avea meci direct pentru Conference League chiar pe „Ion Oblemenco”.  

Rapid și Sepsi, în rol de arbitri

Giuleștenii, la 6 puncte de locul 3, chiar dacă teoretic mai pot prinde podiumul, vor juca rolul de arbitri și vor fi o nucă tare în principal în meciurile de acasă. Astfel, ce echipe se vor încurca cu Rapid și Sepsi vor pierde trenul european.

×
Subiecte în articol: sepsi superliga Conference League campionat