x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Spargere la sediul clubului Steaua: hoţii au vandalizat 16 birouri

Spargere la sediul clubului Steaua: hoţii au vandalizat 16 birouri

05 Aug 2010   •   00:00
Spargere la sediul clubului Steaua: hoţii au vandalizat 16 birouri

Sediul Stelei a fost atacat de doi hoţi în noaptea de miercuri spre joi, dar pentru că nu au găsit în seiful casieriei decât monezi în valoare de 50 de lei, aceştia s-au enervat şi au vandalizat mai multe birouri, deşi erau filmaţi de camerele de supraveghere.

"În jurul orei patru dimineaţa, doi indivizi au pătruns în clădire. Cele două persoane au intrat pe la tribuna oficială, de unde au ajuns în zona cu birouri. Au mers în casierie, au tăiat un seif cu flexul, dar nu au extras nimic din el. Erau doar nişte hârtii şi 50 de lei, în monezi. Apoi, au vandalizat 16 birouri, inclusiv al lui Valeriu Argăseală. Suspecţii au ieşit din imobil forţând o uşă de la etajul trei. Din informaţiile noastre, au plecat cu mâna goală. Cei doi au fost surprinşi de camerele de înregistrare. Nu purtau cagule", a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, la Sport.ro.

Ciocan a precizat că în seiful lui Valeriu Argăseală nu se aflau decât acte, iar cei doi nu au furat nimic. Infractorii nu au fost încă identificaţi, iar poliţia desfăşoară o anchetă la stadionul Stelei.

"A fost o dezordine, cei doi căutau bani. L-au auzit pe Dragomir că Steaua a încasat 300.000 de euro pe bilete la meciul cu Craiova şi ce-au zis? Să dea lovitura. Dar ce, sunt prost să ţin banii acolo? Banii se ţin în conturi. La o societate nu lucrezi cu bani cash. Oricum, banii au fost acolo doar în noaptea meciului cu Craiova", a spus şi patronul Stelei, Gigi Becali, la Sport.ro.

Becali nu s-a oprit aici, ci chiar le-a dat sfaturi celor care se gândesc să mai încerce astfel de lovituri: "Eu le zic ceva: dacă vor să dea lovitura, să o dea în noaptea meciului, nu mai târziu. Le mai dau un sfat. Să nu mai facă aşa ceva, că nu se mai ţin banii cash în club. Cât despre firma de pază... Dormea. Cine se gândea ca are tupeul cineva să facă aşa ceva? Şi le mai spun ceva. De acum încolo, banii nu vor mai sta în club nici măcar în noaptea de după meci".

Explicaţia firmei de pază: "Sitemul de alarmă nu era pornit"
Preşedintele firmei care asigură paza Complexului Sportiv Steaua, Alin Ionescu, a declarat că cei doi au putut să pătrundă în clădirea de birouri pentru că sistemul de alarmă nu fusese armat. "Infractorii au forţat încuietorile la două-trei birouri, dar pentru că n-au găsit bani, nu au luat nimic. Doar au răvăşit lucrurile pe acolo. Sistemul de alarmă de la Tribuna Oficială nu a fost armat, aşa că nu s-a declanşat când infractorii au intrat în clădire. Au putut să lucreze în linişte, dar nu au găsit nimic. Oamenii noştri erau la datorie la Stadionul Steaua. Unul dintre agenţii de pază a văzut un suspect la ieşirea din Complexul Steaua, a pornit în urmărirea lui, dar s-a pierdut prin câmpul dinspre parcarea VIP a stadionului", a spus Alin Ionescu.

×
Subiecte în articol: stiri