x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Statistici utile pentru pariurile premeci pe cartonașe galbene

Statistici utile pentru pariurile premeci pe cartonașe galbene

26 Apr 2018   •   13:15
Statistici utile pentru pariurile premeci pe cartonașe galbene

Pariurile pe cartonașe galbene reprezintă o opțiune de luat în calcul atunci când meciul este foarte echilibrat și e greu să ne decidem în privința unui pariu pe rezultat sau pe goluri marcate.

 

Nu este chiar atât de complicat să apreciezi câte „galbene” se vor arăta într-o partidă de fotbal. Desigur, și acest tip de pariu stă într-o oarecare măsură la „mâna” întâmplării, însă poți să limitezi importanța rolului jucat de noroc printr-o analiză corectă.

 

Norocul chiar nu e întâmplător...

Era o reclamă foarte inspirată pe tv referitoare la pariurile pe cartonașe galbene. Mai mulți prieteni se uitau la un meci. După un fault mai tare, unul dintre ei exclama: „Să vezi ce de cartonașe or să fie!” Și lua telefonul să parieze pe un număr mare de galbene. Prietenii aduc contraargumente: „pe cealaltă echipă a disciplinat-o noul manager, iar arbitrul este pe lista scurtă pentru finala Cupei. Nu o să ia decizii pripite”. Primul lasă telefonul jos: „Poate nu o să fie atâtea cartonașe”. Morala: norocul nu este întâmplător, ți-l mai faci și cu mâna sau cu informațiile pe care le ai!

 

Dacă tu cunoști foarte bine sportul pe care pariezi, cu toate culisele lui, pariurile nu mai sunt un joc de noroc, ci un joc al logicii. Informațiile de context trebuie să fie coroborate cu statistici pe care le găsești cu ușurință pe site-urile de specialitate și pe care le poți prelucra pentru a ajunge la concluzii cât mai relevante.

 

Un model de analiză

Mai multe agenții de pariuri online licențiate pe România, printre care Unibet, Winmasters sau Betano, oferă posibilitatea de a paria pe cartonașe galbene și la întâlnirile din Liga I. Se poate juca premeci sau live.

 

Orice ai alege, îți propun un model de analiză a statisticii care ține cont de trei factori: media cartonașelor galbene pe meci primite de echipa gazdă, media cartonașelor pe meci primite de formația oaspete și media cartonașelor arătate de arbitru până la acel moment.

 

Am găsit pe lpf2.ro cifrele de care aveam nevoie. Iată un clasament al echipelor în ordinea descrescătoare a avertismentelor primite:

 

1. CSMS Iași – 3,12 cartonașe galbene/meci

2. FCSB – 2,71

3-4. Dinamo – 2,62

Gaz Metan Mediaș – 2,62

5-6. Astra – 2,61

CS U Craiova – 2,61

7-8. FC Voluntari – 2,59

ACS Poli Timișoara – 2,59

9. Sepsi – 2,54

10. FC Botoșani – 2,41

11. Juventus – 2,28

12. Concordia Chiajna – 2,12

13-14. CFR Cluj – 1,96

Viitorul – 1,96

 

Arbitrii

În ceea ce-i privește pe arbitri, Adrian Comănescu a dus până acum cel mai des mâna la buzunar, având o medie de 6,18 cartonașe galbene arătate pe meci. E urmat de Ovidiu Hațegan și Istvan Kovas.

 

În meciurile conduse de George Rădulescu, Marcel Bîrsan și Marius Avram se arată, de regulă, puține cartonașe. Am luat în considerare doar arbitrii care au oficiat în minim 10 etape în acest sezon:

 

1. Adrian Comănescu – 6,18 (68 de cartonașe galbene arătate/11 meciuri arbitrate)

2. Ovidiu Hațegan – 5,86 cartonașe/meci (88 de cartonașe galbene arătate/15 meciuri arbitrate)

3. Istvan Kovacs – 5,63 cartonașe/meci (107/19)

4. Iulian Călin – 5,5 (66/12)

5. Horațiu Feșnic – 5,43 (87/16)

6. George Găman – 5,41 (65/12)

7. Sebastian Colțescu – 5,33 (78/18)

8. Andrei Chivulete – 5,3 (53/10)

9. Alexandru Tudor – 5,15  (67/13)

10. Cătălin Popa – 5 (60/12)

11. Marius Avram – 4,4 (66/15)

12. Marcel Bîrsan – 4,33 (78/18)

13. George Rădulescu 4 (44/11)

 

Jucătorii

Este bine să aruncăm o privire și pe cifrele fotbaliștilor. Există „abonați” la cartonașe galbene. Îți aduci aminte de Ropotan sau de Gabi Mureșan? În acest sezon, cele mai multe „galbene” au fost văzute de Valentin Crețu, de la Gaz Metan Mediaș.

 

Jucătorii cu cele mai multe cartonașe galbene în acest sezon: Valentin Crețu (Gaz Metan Mediaș) – 11; Marius Constantin (Gaz Metan Mediaș), Andrei Cristea (CSMS Iași), Alexandru Stan (Astra) – 10; Jo Santos (CSMS Iași), Istvan Fulop (Sepsi OSK), Alexandru Dandea (Astra), Alexandru Răuță (FC Voluntari), Kamer Qaka (CSMS Iași), Cosmin Frăsinescu (CSMS Iași), Gabriel Vașvari (ACS Poli Timișoara) – 9.

 

Așadar, dacă se întâlnesc două echipe cu medii ridicate ale cartonașelor galbene primite, iar partida este oficiată de un arbitru care duce des mâna la buzunar, un pariu premeci pe număr mare de avertismente are probabilitate mare de reușită. Succes!

×