x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua București a cucerit Cupa Ligii

Steaua București a cucerit Cupa Ligii

20 Mai 2015   •   22:19
Steaua București a cucerit Cupa Ligii
Sursa foto: captura video

Steaua București a cucerit Cupa Ligii Adeplast la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o în finală pe Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 3-0 (1-0), pe Arena Națională din Capitală.

''Roș-albaștrii'' s-au impus prin golurile marcate de Gabriel Iancu (3 — penalty), Alex Chipciu (54) și George Țucudean (67).

Steaua rămâne în cursă pentru o triplă istorică, după ce a luat Cupa Ligii putând cuceri și titlul de campioană și Cupa României, a cărei finală o va disputa pe 31 mai, cu ''U'' Cluj. Pandurii a pierdut lamentabil prima sa finală în competițiile interne.

Practic meciul a început de la 1-0 pentru steliști, care au marcat după doar trei minute de joc, din penalty, după ce Breeveld a fost faultat în careu de Ungurușan în momentul șutului.

Steaua a cedat apoi terenul și gorjenii au avut câteva acțiuni destul de bune, în special prin Nicoară, însă extrema stângă a tras în primă instanță în plasa laterală (19), iar apoi mingea expediată de el a fost respinsă de Niță.

Steaua s-a mulțumit să facă un joc de așteptare, care nu i-a adus prea multe șanse, însă, iar de partea cealaltă Pandurii a încercat să construiască, a avut mai multe faze fixe la poarta lui Niță, însă fără nicio realizare.

Steaua își putea majora avantajul încă din primul minut al reprizei secunde, când Țucudean a reluat puțin pe lângă poartă mingea centrată de Adi Popa, abia intrat pe teren. Apoi, Chipciu a fost blocat în două rânduri de portarul Mingote (47). Steaua a continuat forcingul și Țucudean a ratat din nou golul din doar 6 metri, la centrarea lui Chipciu (48).

Pandurii a replicat imediat și Momcilovic a ratat o situație uriașă (51), reluând cu capul peste poartă din doar 4 metri.

Steaua a marcat al doilea gol prin Alex Chipciu (54), care a șutat de la circa 11 metri sub transversală, după o minge întoarsă de Popa.

Echipa lui Gâlcă a tranșat definitiv soarta partidei în minutul 67, când Chipciu a profitat de o eroare a lui Vasiljevic, a rămas singur cu portarul și l-a servit perfect pe ghinionistul Țucudean, care și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor.

Pandurii a terminat meciul în zece oameni, după ce Eric s-a accidentat (81) la doar trei minute de la intrarea pe teren, într-un duel cu Vîlceanu, și nu a mai putut continua.

Steaua a fost aproape și de golul patru, dar Rusescu a trimis pe lângă poartă din poziție bună (87).

Steaua București a alinit o echipă formată în cea mai mare parte din rezerve. Au fost titulari portarul Niță, fundașii Luchin, Tamaș și Latovlevici, mijlocașii Neagu și Enceanu, iar pe banca de rezerve au luat loc, printre alții, Guilherme, Stanciu, Popa și Rusescu. Au lipsit din lot o serie de titulari precum Fernando Varela, Alin Toșca și Andrei Prepeliță, iar Lucian Filip și Alexandru Bourceanu nu au fost nici pe banca de rezerve.

De partea cealaltă, Pandurii a început în cea mai bună formulă a sa în acest moment, din care a lipsit însă atacantul Mihai Roman, suspendat, și ex-stelistul Mihai Pintilii, păstrat pe banca de rezerve.

Înaintea meciului, al cărui debut a fost amânat cu câteva minute pentru repararea unei plase, baritonul Iordache Basalic a intonat imnul României.

Până în finală, Steaua a trecut de Rapid (2-1) în optimi, de CSMS Iași (3-0) în sferturi și de Astra Giurgiu (3-0, 0-2) în semifinale.

Pandurii le-a eliminat pe Gaz Metan Mediaș (1-0, după prelungiri), pe Oțelul Galați (2-0) și pe Dinamo (2-1, 3-1).

În campionat, Steaua a surclasat Pandurii cu 6-0 în tur, în Ghencea, iar gorjenii și-au luat revanșa în retur cu scorul de 3-1.

Potrivit Ligii Profesioniste de Fotbal, cele 18 participante la ediția 2014-2015 a Cupei Ligii Adeplast au fost recompensate cu bani astfel: fiecare echipă participantă a primit în faza I câte 10.000 de euro net (total premii 40.000 euro); participantele în faza optimilor de finala au fost fi răsplătite cu câte 20.000 de euro net (total premii 320.000 euro); cele opt echipe care au disputat faza sferturilor de finală au încasat câte 25.000 de euro net (total premii 200.000 euro), iar semifinalistele au fost recompensate cu câte 50.000 de euro net (total premii 200.000 euro). Fiecare finalistă va încasa câte 70.000 de euro net (total 140.000 de euro), iar câștigătoarea trofeului va mai primi 100.000 de euro.

Steaua București — Pandurii Tg. Jiu 3-0 (1-0)

Au marcat: Gabriel Iancu (3 — penalty), Alex Chipciu (54), George Țucudean (67).

București, Arena Națională: 15.560 spectatori

Cupa Ligii Adeplast — finala

Au evoluat echipele:

Pandurii: 80. Pedro Mingote Ribeiro — 18. Bogdan Ungurușan, 3. Andrei Cordoș (20. Bogdan Șandru, 19), 6. Nikola Vasiljevic, 4. Marko Momcilovic — 19. Paul Anton (căpitan), 24. Filip Mrzljak (11. Eric de Oliveira, 78) — 20. Mihai Răduț, 10. Dan Nistor, 26. Viorel Nicoară (7. Alin Buleică, 67) — 99. Deivydas Matulevicius. Antrenor: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 33. Răzvan Stanca — 27. Elton Da Silva, 14. Mihai Pintilii, 52. Gezim Shalaj.

Steaua: 1. Florin Niță — 6. Paul Papp, 30. Gabriel Tamaș, 5. Srgian Luchin, 14. Iasmin Latovlevici — 21. Nicandro Breeveld, 26. Ionuț Neagu — 9. Gabriel Iancu (25. Raul Rusescu, 62), 24. Rareș Enceanu (77. Adrian Popa, 46), 7. Alexandru Chipciu (căpitan) — 29. George Țucudean (97. Robert Vîlceanu, 74). Antrenor: Constantin Gâlcă.

Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 2. Cornel Râpă, 16. Guilherme Sitya, 12. Nicolae Stanciu.

Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenți: Adrian Radu Ghinguleac (București), Mircea Mihail Grigoriu (București); arbitri asistenți adiționali: Marcel Bîrsan (București), Andrei Florin Chivulete (București); arbitru de rezervă: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)

Observatori: Cornel Sorescu (Pitești) — CCA, Mircea Călin (București) — LPF

Cartonașe galbene: Mrzljak (14), Neagu (34), Matulevicius (50), Breeveld (56).  

×
Subiecte în articol: steaua