x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CSA Steaua și FC Argeș deschid joi runda cu numărul 9 a Ligii 2 – Avancronica etapei

CSA Steaua și FC Argeș deschid joi runda cu numărul 9 a Ligii 2 – Avancronica etapei

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   16:45
CSA Steaua și FC Argeș deschid joi runda cu numărul 9 a Ligii 2 – Avancronica etapei
Sursa foto: Serban Mihaila

CSA Steaua și Campionii FC Argeș deschid joi, 5 octombrie, de la ora 17:00, etapa cu numărul 9 a sezonului Ligii 2. În aceași etapă se joacă și derby-ul casamentului, între primele două clasate, CSC 1599 Șelimbăr și Unirea Slobozia, singurele echipe neînvinse până în acest moment.

CSA Steaua și Campionii FC Argeș, două formații care erau văzute ca favorite în cursa pentru primele locuri în clasament, au parte de un început mai dificil de sezon decât se așteptau. O singură victorie au bifat bucureștenii în acest campionat, 6-2 cu Unirea Dej. Pe lângă acest succes, au mai remizat de șase ori și au pierdut o dată.

O victorie în plus față de Steaua au izbutit argeșenii, care par să fi depășit startul mai greoi de sezon, având două victorii și două egaluri în ultimele 4 runde. În primele 4 etape din campionat, Campionii FC Argeș a marcat un singur gol, în timp ce în ultimele 4 runde a punctat de nu mai puțin de șapte ori.

Etapa continuă sâmbătă, 7 octombrie, cu alte șapte partide. Duelurile dintre CSM Slatina și Gloria Buzău, respectiv CSM Alexandria și Ceahlăul Piatra Neamț.

CSM Slatina – Gloria Buzău reprezintă una din partidele de urmărit din această rundă, buzoienii venind după egalul cu CSA Steaua din etapa precedentă, scor 4-4. CSM Slatina a pierdut pe terenul Concordiei, scor 0-1, și caută victoria în partida din weekend pentru a rămâne în partea superioară a clasamentului.

Gloria Buzău începe etapa de pe podium, locul 3 cu 15 puncte, la cinci distanță de liderul CSC 1599 Șelimbăr și la trei de ocupanta locului secund, Unirea Slobozia.

Urmează duelul dintre CSM Alexandria și Ceahlăul Piatra Neamț. Nemțenii au câștigat meciul din ultima rundă, cu Unirea Dej, scor 1-0, și au revenit pe loc de play-off. Meciul cu nou-promovata CSM Alexandria nu se anunță a fi unul ușor deloc, în ciuda faptului că teleormănenii ocupă penultima poziție în clasament, cu doar 4 puncte.

Aceștia au pierdut la limită duelul cu Unirea Slobozia din ultima etapă, scor 0-1, dar au schimbat recent antrenorul, în locul lui Ștefan Odoroabă venind Alin Pînzaru, lucru ce poate aduce un element de surpriză în duelul cu Ceahlăul.

Concordia Chiajna are un moral bun după victoria cu CSM Slatina, iar în această rundă va întâlni una din surprizele plăcute ale acestui start de sezon, Viitorul Pandurii. Gorjenii au 11 puncte acumulate, la fel ca ilfovenii, și au pierdut un singur meci în acest sezon.

După victoria entuziasmantă din runda precedentă, 2-0 pe terenul Corvinului, CS Mioveni urmează să primească vizita celor de la CSM Reșița. Formația pregătită de Flavius Stoican a încheiat la egalitate duelul cu Viitorul Pandurii din etapa precedentă, scor 1-1, meci în care Mediop Ndiaye a reușit un gol superb, primul de la revenirea la Reșița.

Chindia a cedat în duelul cu AFK Csikszereda din runda precedentă, scor 0-1, iar acum urmează partida cu Progresul Spartac, ultima clasată din campionat, un meci în care târgoviștenii nu concep să nu obțină toate cele 3 puncte puse în joc. Bucureștenii au fost aproape de a obține victorie din campionat în runda precedentă, dar, după ce au condus cu 1-0 la pauză în confruntarea cu CS Tunari, s-au văzut învinși la final, scor 1-2.
AFK Csikszereda va juca în deplasare, împotriva celor de la Metaloglobus, formația pregătită de Ianis Zicu. Metaloglobus a învins acum două runde Ceahlăul, scor 2-1, și a remizat în etapa precedentă, scor 1-1, cu CSC Dumbrăvița.

Victoria cu Chindia din runda trecută a fost doar a doua din acest sezon pentru ciucani, aceștia ocupând la startul etapei doar poziția a 14-a în clasament.

Ziua de duminică aduce derby-ul de clasament al campionatului până în momentul de față, CSC 1599 Șelimbăr – Unirea Slobozia, singurele echipe neînvinse până în acest moment. Sibienii sunt lideri, cu 20 de puncte, iar ialomițenii ocupă locul secund, cu 18 puncte.

De trei ori s-au mai întâlnit cele două formații în eșalonul secund, palmaresul fiind: o victorie pentru Șelimbăr, o victorie pentru Unirea și o partidă încheiată la egalitate.

Etapa se va încheia luni, 9 octombrie, cu partida de la Tunari dintre CS Tunari și Corvinul Hunedoara. Hunedorenii vin după două înfrângeri consecutive în campionat, 1-2 cu Viitorul Pandurii și 0-2 cu CS Mioveni, dar rămân în partea superioară a clasamentului, pe poziția a 4-a, cu 14 puncte.

CS Tunari a bifat și ea al doilea succes stagional în partida cu Progresul Spartac, scor 2-1, și face 7 puncte, urcând până pe locul 17.

Programul etapei a 9-a

Joi, 5 octombrie

Ora 17:00
CSA Steaua – Campionii FC Argeș

Sâmbătă, 7 octombrie

Ora 11:00
Viitorul Pandurii – Concordia Chiajna
CS Mioveni – CSM Reșița
Chindia Târgoviște – Progresul Spartac
Metaloglobus București – AFK Csikszereda
FC Unirea Dej – CSC Dumbrăvița
CSM Alexandria – Ceahlăul Piatra Neamț

Ora 11:30
CSM Slatina – Gloria Buzău

Duminică, 8 octombrie

Ora 11:30
CSC 1599 Șelimbăr – Unirea Slobozia

Luni, 9 octombrie

Ora 16:00
CS Tunari – Corvinul Hunedoara

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: steaua derby liga2