x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua pipi – kaka

Steaua pipi – kaka

de Mihai Igirosanu    |    02 Noi 2010   •   00:00
Steaua pipi – kaka
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Dincolo de scuzele de rigoare pentru titlu, precizăm că o echipă cu un patron care vorbeşte numai aiureli, gen stupizenia deja celebră cu "tiki-taka Barcelona", la fiecare apariţie publică, nu poate avea parte nici de rezultate, nici de imagine.

După meciul de la Bistriţa, pierdut de Steaua cu 0-1, suntem datori şi cu o reparaţie morală faţă de jucătorii Barcelonei. Stilul brevetat de Xavi, Iniesta sau Messi nu merita să fie asemănat cu ceea ce joacă o echipă din Liga 1. Aşa s-a născut titlul acestui material. Din păcate pentru Steaua, vocea patronului Gigi Becali este singura care se aude din Ghencea, acolo unde restul personajelor sunt doar nişte angajaţi model. Umili şi parcă mulţumiţi doar cu faptul că îşi primesc lefurile. Asta ca introducere. În rest, înfrângerea de la Bistriţa nu poate fi comentată în nici un fel.

Pentru că Steaua este o echipă bramburită, o echipă care nu poate da randament când i se schimbă (cel puţin) axul central de la meci la meci, o echipă la care nici un antrenor nu poate lucra, o echipă la care nu există nici un paravan care să o apere de pericolul principal. Care sălăşluieşte undeva, într-un palat. "Vreau să plec acum. Nu vreau să asist la distrugerea acestei echipe!", a spus cineva atunci când a plecat din Ghencea. Coincidenţă sau nu, era ultimul om sub conducerea căruia această echipă conta. Operaţiunea de distrugere se apropie de faza finală. De patru ani n-a mai luat nici un trofeu, are o conducere aproape inexistentă şi doboară toate recordurile negative în privinţa asistenţei la meciuri.


Lăcătuş: "Este o ruşine pentru toţi"
Finalul meciului de la Bistriţa l-a găsit pe antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, înfundat într-un scaun, sorbind absent dintr-o sticlă cu apă plată. La conferinţa de presă, "Fiara" şi-a vărsat năduful: "A fost o zi foarte slabă. Gloria ne-a dominat la toate capitolele şi mă aşteptam la mult mai mult de la jucătorii mei. Rezultatul e consecinţa modului în care am jucat, fără agresivitate, fără să ne creăm ocazii, fără luciditate. E o ruşine pentru noi toţi. Şi eu sunt vinovat, că suntem toţi în aceeaşi barcă". La rândul său, directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan a declarat: "Trebuie să se schimbe ceva până la meciul cu Utrecht, pentru altfel ratăm toate obiectivele. Eu sper să fie o reacţie din partea echipei. Meciul m-a lăsat fără cuvinte. Am pierdut aici şi ne-am îndepărtat de lider, asta este cert. Îmi este greu să explic ce s-a întâmplat".

×
Subiecte în articol: liga 1