x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbal. Clubul Steaua redeschide centrul de copii şi juniori

Fotbal. Clubul Steaua redeschide centrul de copii şi juniori

14 Aug 2015   •   18:54

Clubul Sportiv al Armatei Steaua face primul pas spre redeschiderea secţiei de fotbal şi spre îndeplinirea uneia dintre cele mai mari dorinţe ale fanilor celei mai titrate echipe din România, informează site-ul oficial al clubului.

Steaua nu mai joacă în Ghencea din primavară, şi-a pierdut sigla şi suporterii, iar situaţia palmaresului este încă neclară: Gigi Becali susţine că e al societăţii sale, în timp ce Armata afirmă că omul de afaceri nu l-a preluat niciodată şi că nu ar avea cum să-l deţină.

Cei mai radicali fani au apelat tot la Armată şi au scris pe zidul bazei sportive din Bulevardul Ghencea: "VREM ECHIPA", cu cuvintele despărţite de sigla primordială a clubului înfiinţat în 1947: o stea roşie cu un contur galben, aşezată pe fond albastru şi având în mijlocul ei litera A.

Oficialii CSA au făcut un prim pas în acest sens şi le dau noi motive de speranţă fanilor care cer ca Steaua să renască în cadrul Armatei: pe finalul lunii august, Clubul Sportiv al Armatei va organiza o selecţie pentru copiii născuţi între anii 2001 şi 2006.

"Acţiunea de selecţie a copiilor şi juniorilor care se vor pregăti în cadrul Centrului de Fotbal va avea loc în perioada 24-30 august 2015 la stadionul Complexului Sportiv Steaua - Ghencea, zilnic, între orele 08,30-12,30 şi 16,00-19,00.

La selecţie sunt aşteptaţi, în echipament sportiv, copiii născuţi între anii 2001-2006 inclusiv. Toţi trebuie să prezinte o adeverinţă medicală prin care se certifică faptul că sunt apţi pentru efort fizic, pentru a putea susţine probele de efort impuse", a scris conducerea CSA Steaua, într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Scandalul dintre conducerea actualei echipe a Stelei şi oficialii Clubului Sportiv al Armatei a divizat până şi gloriile formaţiei care în 1986 a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

''Steaua de acum nu mă reprezintă'', spune Tudorel Stoica, cel care a jucat 15 ani în Ghencea şi a fost căpitanul militarilor în vremurile de glorie.

În schimb, Helmuth Duckadam, portarul care a apărat 4 lovituri de departajare şi a adus, astfel, trofeul CCE la Bucureşti, este preşedintele de imagine al formaţiei patronate de Gigi Becali. În mai, când generaţia din 1986 a sărbătorit 29 de ani de la triumful în faţa Barcelonei, "Îngerul de la Sevilla" a avut un acid schimb de replici cu un contestatar al echipei la care activează: ''Ce, mă, te-a trimis Gigi?'', i-au strigat suporterii lui Duckadam, care nu a rămas nici el mai prejos: ''Bine, faceţi-vă voi echipă cu Armata, dacă nu vă reprezintă echipa asta''. În fine, tot fanii au avut ultimul cuvânt: ''Du-te la FCSB!''.

Steaua a plecat în această vară din Ghencea, arena care i-a fost casă timp de 40 de ani. Conducerea echipei de fotbal a demontat şi a luat toate materialele pe care le avea pe arena deţinută de Clubul Sportiv al Armatei.

Sursa: Agerpres

×