x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua riscă excluderea din Europa, după condamnarea lui MM Stoica

Steaua riscă excluderea din Europa, după condamnarea lui MM Stoica

06 Mar 2014   •   11:19
Steaua riscă excluderea din Europa, după condamnarea lui MM Stoica
Sursa foto: Razvan Pasarica/Intact Images

Avertismentul venit de la UEFA,  în iunie 2013, după ce Gigi Becali a fost condamnat în dosarul "Valiza", a fost unul clar: un an de excludere cu suspendare, iar la următorul caz similar pedeapsa se va activa pentru următorii 5 ani. "FC Steaua Bucureşti nu va putea evolua în vreo cupă europeană în care se va califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani", anunța atunci UEFA, potrivit RTV.

Acum, după ce managerul campioanei Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul "Transferurilor", oficialii de la UEFA au declarat pentru Gazeta Sporturilor că vor analiza această nouă situaţie creată de condamnarea managerului Stelei, chiar dacă Stoica a ajuns după gratii pentru un caz din perioada în care era preşedintele Oţelului Galaţi.

Organismul european a arătat deja în toamnă, în cazurile Fenerbahce și Metalist Harkov, că nu glumește cu astfel de chestiuni, excluzând cele două cluburti din cupele europene pentru două sezoane.

Dincolo de acest risc, Steaua este afectată și de faptul că nu mai puțin de opt din jucătorii săi au rămas fără impresar, odată cu trimiterea la închisoare a fraților Ioan și Victor Becali (Alexandru Chipciu, Cristian Tănase, Florin Gardoș, Mihai Pintilii, Gabriel Iancu, Ionuț Neagu, Alexandru Târnovan). Mai mult, faptul că cei doi au dispărut „din peisaj” afectează afacerile clubului din Ghencea care, prin intermediul celor doi agenți extrem de cunoscuți și de influenți la nivel european, a obținut peste 15 milioane de euro, din vânzările lui Bogdan Stancu, Vlad Chiricheș sau Raul Rusescu, printre alții.


×