x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Sep 2010   •   00:00

21 septembrie 2010



GREU PENTRU OLTCHIM
Antrenorul campioanei României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, Kovacs Peter, apreciază că grupa C a Ligii Campionilor este foarte puternică, în urma calificării danezelor de la Randers HK. "Aveam o grupă foarte grea, iar după calificarea formaţiei daneze, a devenit şi mai dificilă. Larvik s-a întărit semnificativ, are 5-6 jucătoare noi, de valoare, Toulon este şi ea o echipă puternică, iar Randers vine din şcoala nordică, fiind de asemenea valoroasă", a spus Kovacs Peter. Oltchim va debuta în grupa C, la 9 sau 10 octombrie, în deplasare, cu Randers HK.

VULNERABILUL CHIVU
Presa italiană l-a criticat pe Cristi Chivu pentru evoluţia sa din partida câştigată de Inter Milano, 2-1 pe terenul lui Palermo, în etapa a 3-a din Serie A. Agenţia Datasport a scris că românul, care a jucat tot meciul, a pierdut multe dueluri şi a fost confuz în ofensivă. La rândul său, calciomercato.it l-a văzut pe Chivu drept cel mai vulnerabil fundaş al Interului. Tot duminică, Napoli, adversara Stelei în Liga Europa, a învins cu 2-1, în deplasare, pe Sampdoria. Golurile napoletanilor au fost marcate de Hamsik ('83) şi Cavani ('86), după ce Cassano deschisese scorul ('78-penalty).

CUPA DAVIS
În afară de confruntarea România - Ecuador 5-0, în week-end s-au disputat alte şapte meciuri de baraj în Cupa Davis: Australia - Belgia 2-3, Germania - Africa de Sud 5-0, Kazahstan - Elveţia 5-0, India - Brazilia 3-2, Suedia - Italia 3-2, Israel - Austria 2-3, Columbia - SUA 1-3. Celor opt echipe învingătoare li se vor alătura Spania, Franţa, Rusia, Argentina, Croaţia, Serbia, Cehia şi Chile, care în acest an au evoluat în sferturile de finală ale competiţiei. Tragerea la sorţi pentru primul tur al Cupei Davis 2011 va avea loc mâine, la Bruxelles, de la ora 13:30.

TECĂU VREA TROFEUL
Horia Tecău vrea să câştige trofeul în proba de dublu turneului BCR Open România, pentru a-l pune lângă celelalte cinci câştigate în acest an. "Am adus la Arenele «BNR» toate trofeele pe care le-am cucerit anul acesta. Aş fi foarte fericit dacă aş mai adăuga încă unul la sfârşitul săptămânii. Nu am mai fost favorit principal la un turneu de un asemenea nivel, numai la turnee challenger mai mici. Sper să ne respectăm statutul şi să ajungem cât mai sus", a spus Tecău. Tenismenul român va face pereche cu austriacul Julian Knowle, cei doi fiind cap de serie numărul 1.

ROGGE ÎN ROMÂNIA
Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, consideră că preşedintele CIO, Jacques Rogge, care întreprinde în această săptămână o vizită în România, va fi mulţumit de investiţiile făcute în sportul olimpic. "Când a fost în România şi a vizitat Complexul Olimpic de la Izvorani, Jacques Rogge a fost mulţumit de ce a văzut. Acum, că va vizita Casa Olimpică, va fi şi mai mulţumit", a spus Dobrescu. Preşedintele CIO se va întâlni în această seară cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Emil Boc, dar şi cu miniştrii Daniel Funeriu şi Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: stiri