x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Sep 2010   •   00:00

22 septembrie 2010



DELEGĂRI EXTERNE
Vicepreşedintele CCA, Dan Petrescu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că UEFA a decis ca arbitrii Alexandru Deaconu şi Alexandru Tudor să conducă la 12 octombrie două partide din preliminariile Euro 2012. "UEFA ne-a anunţat că arbitrii români vor oficia la două meciuri internaţionale din preliminariile Campionatului European din 2012. Alexandru Tudor va oficia la Kazahstan - Germania, în timp ce Alexandru Deaconu a fost delegat la Azerbaidjan - Turcia. Cum aceste două ţări sunt pe picior de război, probabil că meciul se va desfăşura pe teren neutru", a spus Petrescu.

SĂPUNARU, MAI ACTIV

Cotidianul O Jogo a lăudat prestaţia lui Cristian Săpunaru la meciul câştigat de FC Porto, 2-0 în deplasare cu Nacional Madeira, în etapa a 5-a campionatului Portugaliei. "După ce a lipsit din cauza unei accidentări, Săpunaru a revenit mult mai activ, sprijinind atacul şi reuşind să ajungă de două ori aproape de gol. Totuşi, nu a fost destul de agresiv în apărare, oferind spaţiu adversarilor", a scris cotidianul portughez, care l-a notat pe român cu 6. Săptămâna trecută, Săpunaru nu a făcut parte din lotul lui FC Porto la meciul de pe teren propriu cu Rapid Viena din Grupa L a Ligii Europa.

SELECŢIONERUL BENTO
Paulo Bento, 41 de ani, este noul selecţioner al Portugaliei. Fostul antrenor al lui Sporting Lisabona îi succede lui Carlos Queiroz, demis la 9 septembrie, după mai multe proceduri disciplinare şi din cauza rezultatelor slabe. Potrivit presei lusitane, Bento va semna un contract până în iulie 2012. Noul tehnician îşi va prelua funcţia imediat, pentru a pregăti dubla cu Danemarca şi Islanda, din preliminariile Euro 2012. Iniţial, Federaţia Portugheză de Fotbal l-ar fi dorit selecţioner temporar pe Jose Mourinho, însă preşedintele Realului, Florentino Perez, nu a fost de acord.

CRIVOI, ÎN TURUL DOI
Victor Crivoi s-a calificat ieri în turul al doilea la BCR Open România, în urma victoriei cu 6-4, 6-0 din întâlnirea cu spaniolul Santiago Ventura. Într-o altă partidă, Marius Copil a fost eliminat de italianul Simone Vagnozzi, fiind învins cu 7-6, 6-4. Copil, în vârstă de 19 ani, a fost cel mai tânăr jucător de pe tabloul principal al actualei ediţii a turneului de la Bucureşti. Aseară au evoluat şi ceilalţi doi tenismeni români prezenţi pe tabloul principal. Victor Hănescu l-a întâlnit pe spaniolul Marcel Granollers, iar Adrian Ungur a jucat contra italianului Andreas Seppi.

OBSERVATORI PEDEPSIŢI
Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce a reţinut de la delegări trei observatori şi "câţiva" arbitri asistenţi, fără a preciza însă numele acestora sau ale partidelor la care au oficiat. "În această etapă, doar la două jocuri au fost evoluţii care au dus la discuţii şi controverse. În plus, avem trei observatori care vor fi reţinuţi de la delegări, pentru că au făcut raportul de joc în neconcordanţă cu realitatea din teren. Pe lângă aceştia, alţi câţiva asistenţi au primit şi ei timp de gândire", a afirmat Avram.

×
Subiecte în articol: stiri