x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Şumudică: "Tătăruşanu a fost cel mai mare obstacol"

Şumudică: "Tătăruşanu a fost cel mai mare obstacol"

12 Noi 2010   •   00:00
Şumudică: "Tătăruşanu a fost cel mai mare obstacol"
Sursa foto: /Intact Images

Antrenorul Rapidului, Marius Şumudică. a declarat, joi, că echipa sa merita să câştige în faţa Stelei în sferturile de finală ale Cupei României, deoarece a făcut una dintre cele mai bune reprize din acest sezon şi a lăudat prestaţia portarului Tătăruşanu, despre care a spus că a fost "cel mai mare obstacol pentru Rapid".

"Sunt trist, este o seară tristă pentru toţi rapidiştii. Tristă din cauza ghinionului, nu din cauza jocului. Dacă în meciul de campionat, am spus că nu meritam victoria, astăzi trebuia să câştigăm. Am avut mai multe ocazii, iar Steaua a avut una singură şi ne-a taxat. Rapid merita să câştige. Am dominat total partea a doua a jocului, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. Echipa a arătat că poate domina o formaţie ca Steaua cu experienţă internaţională. Este un lucru îmbucurător că ajungem să avem ocazii, dar mai trebuie să avem şi noroc, iar noroc înseamnă să nu dai peste un portar ca Tătăruşanu. Este un portar în mare formă, care ar trebui felicitat de toată lumea. El a fost cel mai mare obstacol pentru Rapid", a spus Şumudică în conferinţa de presă de după meci.

Tehnicianul s-a declarat nemulţumit de atitudinea unora dintre jucătorii săi. "Azi Rapid a făcut una dintree cele mai bune reprize din acest sezon, azi nu cred că li se poate reproşa ceva jucătorilor mei. Este adevărat nu m-au mulţumit unii dintre jucători, dar nu dau nume. Trebuie să înţelegem însă că este nevoie să punem mai mult suflet. Tricoul acela vişiniu cere şi trebuie să-i dai mai mult. Iar unii dintre noi rămânem datori. Trebuie să înţelegem că aici este Rapid şi ne batem la podium", a spus antrenorul Rapidului.

Şumudică a lăsat să se înţeleagă că poziţia sa la Rapid este ameninţată, spunând: "Pentru mine azi a fost finala şi este o dramă. Am fost pe muchie de cuţit. Mă clatin dacă înţelegeţi ce vreau să spun. Eu sunt antrenor şi în momentul acesta sunt primul care este tras la răspundere. Eu trebuie să răspund în faţa tuturor. În această noapte, o să stau să mă gândesc. Nu ştiu unde am greşit, poate păcătuiesc şi eu, iar Dumnezeu le aranjează pe toate. Asta este viaţa, mergem înainte, ne aşteaptă un meci greu la Târgu Mureş. Am ieşit din Cupă, continuăm în campionat. Am rămas datori, mergem să câştigăm la Târgu Mureş".

Referitor la incidentele de la începutul partidei, când fanii stelişti au aruncat cu petarde şi alte obiecte în teren şi înspre tribuna oficială a stadionului "Valentin Stănescu" şi când Marius Şumudică a intrat pe teren şi a avut un conflict cu un oficial al Stelei, tehnicianul a precizat: "Mă gândeam în acel moment la copiii şi la femeile din tribune şi de ce se putea întâmpla. Nu înţeleg cum poţi să vii cu pocnitori, cu bombe la meci. Eu i-am chemat la un moment dat pe jucători lângă mine, dar nu am făcut gesturi să ieşim de pe teren, cum au făcut ei atunci cu Lovin (n.r. - cazul Bricheta). Eu am vrut să liniştesc jocul, nu să ieşim de pe teren. La finalul meciului, l-am felicitat pe Tudor pentru modul în care a condus partida şi i-am reproşat doar că s-a tras mult de timp. Nu a influenţat foarte mult jocul, dar mi-aş dori şi eu arbitraje de acest fel în deplasare".

La rândul său, portarul Dănuţ Coman a declarat că rapidiştii sunt supăraţi după meci meci, pentru că a fost ratat un obiectiv. "Suntem foarte supăraţi după acest eşec, pentru că am ratat un obiectiv, iar de acum trebuie să strângem rândurile, pentru că ne-a mai rămas lupta din campionat şi nu vrem să ne mai dezamăgim suporterii. Astăzi am avut foarte multe ocazii, iar Steaua a marcat un gol şi atât. Asta este viaţa în fotbal, trebuie să ne mobilizăm, pentru că asta ne este meseria. Sperăm să câştigăm titlul, pentru a ne lua revanşa", a spus Coman.

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, joi, pe arena "Valentin Stănescu", cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid, în sferturile de finală ale competiţiei. Golul echipei Steaua a fost reuşit, în minutul 49, de Romeo Surdu.

×
Subiecte în articol: cupa romaniei