x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern SuperLiga: Derby Farul Constanța - FCSB

SuperLiga: Derby Farul Constanța - FCSB

de Redacția Jurnalul    |    04 Noi 2023   •   18:00
SuperLiga: Derby Farul Constanța - FCSB
Sursa foto: pixabay.com

Universitatea Craiova și FCU Craiova 1948 se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21.15, pe stadionul Ion Oblemenco, în derby-ul Olteniei, în etapa a 15-a a Supeligii.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) notează că un singur succes a reuşit Universitatea în ultimele cinci runde, 5-1 cu FC Botoşani, în rest a înregistrat două remize şi două înfrângeri. De cealaltă parte, oaspeţii sunt fără victorie în precedentele cinci etape, interval în care au înregistrat două rezultate de egalitate şi trei partide pierdute.

Universitatea a marcat în nouă dintre partidele disputate în ediţia curentă şi a strâns cinci jocuri fără gol încasat, iar FCU a înscris în 11 meciuri, dar în tot atâtea a şi primit cel puţin un gol.

„Partida ar putea consemna şi un duel între doi dintre jucătorii care s-au remarcat prin contribuţiile ofensive din acest sezon, Alexandru Mitriţă (Universitatea Craiova - două goluri, 6 pase decisive, două penalty-uri scoase şi transformate de un alt coleg), respectiv Aurelian Chiţu (opt goluri marcate, trei pase decisive, un penalty scos)”, arată LPF.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de patru ori, de trei ori s-au impus gazdele din această rundă, iar o partidă s-a terminat cu victoria oaspeţilor de sâmbătă. Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc în 3 decembrie 2022, când Universitatea Craiova - FCU Craiova 1948 s-a terminat cu scorul de 0-2.

×