x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern TAS a respins memoriile cluburilor Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor

TAS a respins memoriile cluburilor Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor

18 Iul 2011   •   11:53

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins memoriile inaintate de Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor, in privinta licentei, gruparile urmand sa evolueze din sezonul viitor in Liga II, a anuntat azi site-ul oficial al forului de la Lausanne.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anuntat decizia in cele patru memorii privind cluburi romanesti de fotbal si licentele lor pentru sezonul 2011/2012 al primei ligi si pentru competitiile europene: Fotbal Club Timisoara SA vs UEFA; Fotbal Club Timisoara SA vs Federatia Romana de Fotbal; CS FC Bihor Oradea vs Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal; "Club Fotbal Gloria 22" Bistrita vs. Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista din Romania. Cele patru memorii au fost respinse si deciziile luate de autoritatile competente din Romania si de UEFA au fost confirmate in totalitate", a anuntat TAS pe site-ul oficial.

Potrivit TAS, cluburile din Romania au facut apel la 14 si 22 iunie, toate partile fiind de acord ca procedura sa fie una de urgenta: apelurile au fost judecate de aceeasi comisie de arbitraj a TAS, fiind stabilit un calendar procedural cu acordul partilor, care a inclus schimburi de corespondenta pana la 11 iulie 2011 si audieri la 13 si 14 iulie, la sediul TAS.

"In urma respingerii memoriilor, cele trei cluburi nu au licenta pentru a evolua in prima liga din Romania, sezonul 2011/2012, iar FC Timisoara nu are nici licenta pentru a evolua in cupele europene in acest sezon. Intreaga documentatie TAS, cu bazele acestei decizii, va aparea in cateva saptamani", mentioneaza TAS, pe site-ul oficial.

Vicecampioana FC Timisoara, care de curand a revenit la numele Poli Timisoara, nu a primit licenta pentru a evolua in sezonul 2011/2012 al primului esalon fotbalistic, in aceeasi situatie fiind si gruparea Gloria Bistrita (locul 14 in Liga I), dar si FC Bihor, care a obtinut pe teren promovarea din Liga a II-a.

Cele trei cluburi primisera licenta din partea comisiei de prima instanta a FRF, dar directorul de licentiere a FRF, Viorel Duru, a contestat aceasta decizie si apelul sau a fost admis. Apoi, FC Timisoara, Gloria si FC Bihor s-au adresat TAS, iar instanta de la Lausanne a audiat partile, in regim de urgenta, la 13 si 14 iulie.

FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi, iar Gloria Bistrita pentru datorii la buget. FC Bihor nu a primit licenta pentru datorii catre angajati si catre bugetul de stat.

In urma deciziei TAS de luni, Poli Timisoara si Gloria Bistrita au retrogradat in Liga a II-a, locul lor fiind luat de Sportul Studentesc, retrogradata sportiv, dar care isi mentine pozitia in primul esalon, si de CS Mioveni, locul trei in Seria a II-a a Ligii a doua, iar FC Bihor nu are dreptul de a promova, fiind inlocuita de Vointa Sibiu, locul 4 in Seria a II-a, castigatoarea unui meci de baraj cu Sageata Navodari, locul 3 in Seria I a ligii secunde.

×