x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Thierry Henry şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a Franţei

Thierry Henry şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a Franţei

15 Iul 2010   •   00:00

Atacantul Thierry Henry, care a fost prezentat oficial, joi, la noua sa echipă, New York Red Bulls, a confirmat că se retrage din echipa naţională a Franţei, informează cotidianul Le Monde.

"Este sfârşitul pentru mine la echipa naţională", a precizat fostul căpitan al naţionalei franceze în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia prezentării sale la formaţia americană.

Thierry Henry (33 de ani) are 123 de selecţii în naţionala Franţei, adversara României în preliminariile Euro-2012, şi este cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale, cu 51 de reuşite.

Ultima selecţie în naţională a fost pe 22 iunie 2010, în meciul cu Africa de Sud de la Cupa Mondială. El a devenit campion mondial cu Franţa în 1998, campion european în 2000 şi a disputat finala Cupei Mondiale din 2006.

Gruparea New York Red Bulls a anunţat, miercuri, că atacantul echipei FC Barcelona, Thierry Henry, a semnat un contract pe mai multe sezoane cu formaţia americană, fără a preciza exact durata înţelegerii.

Întrebat care este obiectivul său la noua sa echipă, jucătorul francez a declarat, joi, că îşi doreşte să câştige. "Fotbalul este un joc colectiv, nu este vorba numai despre mine. Important este ceea ce putem realiza ca echipă. Iar pentru mine, cel mai important este să câştig. La toate echipele la care am evoluat, am vrut să câştig", a spus Henry.

Atacantul francez a mai evoluat, de-a lungul carierei, la echipele FC Barcelona (2007-2010), Arsenal Londra (1999-2007), Juventus (1999) şi AS Monaco (1994-1999).

×
Subiecte în articol: stiri