x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Timişoara şi Dinamo îşi află azi adversarii

Timişoara şi Dinamo îşi află azi adversarii

de Mihai Igirosanu    |    16 Iul 2010   •   00:00
Timişoara şi Dinamo îşi află azi adversarii
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/intact images

FC Timişoara şi Dinamo, cu condiţia ca ultima să treacă de Olimpia Bălţi, îşi vor afla astăzi, la prânz, adversarii pe care îi vor înfrunta în turul 3 preliminar al Europa League. Cele două echipe sunt capi de serie în această fază, dar pentru a se califica în grupele competiţiei vor trebui să treacă şi de play-off, acolo unde nu vor mai beneficia de statutul de favorite.



Tragerea la sorţi de astăzi, pentru Europa League, va începe în jurul orei 14:30, iar posibilii adversari ai celor două echipe româneşti sunt următoarele: FC Lucerna (Elveţia), FC Nordsjaelland (Danemarca), Viktori Plzen (Cehia), Hajduk Split (Croaţia) şi Inter Turku (Finlanda). Dacă bănăţenii se află spre finalul perioadei de pregătire, "câinii" au disputat aseară prima manşă a "dublei" cu moldovenii de la Olimpia Bălţi, din turul 3 preliminar. La conferinţa de presă oficială, susţinută miercuri seară la Stadionul Zimbru din Chişinău, antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, şi-a expus gândurile referitoare la participarea în competiţiile europene, dar şi la sezonul din Liga 1. "Prefer să iau campionatul României decât să ajung în primăvara europeană. Nu e pe planul secund, să nu înţelegeţi asta. Să vedem cum vom rezista la lupta pe mai multe fronturi. Reprezentăm România, trebuie să facem orice pentru asta. Punctele sunt foarte importante."


Unirea Urziceni nu e printre capii de serie
Vicecampioana Unirea Urziceni va intra şi ea astăzi în urne. Tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor va începe la ora 13:00, iar echipa lui Rony Levy se află în urna outsiderilor. În aceste condiţii, adversarul va fi unul tare, printre posibilele nume care le-ar putea ieşi în cale numărându-se Zenit St. Petersburg (Rusia), Ajax (Olanda), Fenerbahce (Turcia), Dinamo Kiev (Ucraina) şi Sporting Braga (Portugalia).
Dacă va reuşi să treacă de această fază, Unirea îşi va asigura automat un loc în grupele Europa League. Pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor, acolo unde este calificată direct campioana României, CFR Cluj, ialomiţenii trebuie să treacă şi de "dubla" din play-off.

×
Subiecte în articol: stiri