x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Tragerea la sorţi a programului play-off-ului și play-out-ului din Liga 2 va avea loc luni

Tragerea la sorţi a programului play-off-ului și play-out-ului din Liga 2 va avea loc luni

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   19:30
Tragerea la sorţi a programului play-off-ului și play-out-ului din Liga 2 va avea loc luni
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Sezonul regular al Ligii 2 se încheie în aceste weekend, iar luni, 13 martie, de la ora 13.00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.

Primele 6 echipe clasate la sfârșitul sezonului regular clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. Partidele se vor juca tur-retur.

Potrivit FRF, extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular. Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți.

Echipele din play-out-ul ediției 2022-2023 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe a câte şapte echipe, în funcție de locul ocupat la finalul sezonului regular, astfel: Grupa A- locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, Grupa B- locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți.

„În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare şi acasă (câte trei din fiecare) pentru cele şapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular”, transmite federația.

Atât în play-off, cât şi în play-out, echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tragere sorti liga2