x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Trei, patru sau cinci echipe?

Trei, patru sau cinci echipe?

de Dragos Stoica    |    24 Aug 2011   •   21:00
Trei, patru sau cinci echipe?

Cate echipe romanesti vom avea in grupele Europa League? Raspunsul il vom primi in aceasta seara, cand, incepand cu ora 18:15, Dinamo va deschide balul play-off-ului. La o prima vedere, toate cele cinci fomatii romanesti pot ajunge mai departe, dar numai Rapid pare sa stea linistita dupa victoria cu 3-1 din deplasare.

Isi fac singuri curaj
Desi este greu de crezut ca po­lo­ne­zii pot intoarce acest rezultat la Ti­misoara, 'Giulestiul' din exil al 'vi­si­niilor', jucatorii lui Slask au de­clarat la unison in ultimele zile ca vin in Romania cu gandul la calificare. Razboi psihologic sau motivare reciproca, totusi rapidistii trebuie sa fie atenti, mai ales ca istoria bu­cu­res­tenilor are destule repere de ese­curi nescontate. 'Nu cred ca un meci cum a fost turul cu Rapid se mai poate repeta. Desi suntem constienti ca situatia noastra este foarte dificila, nu mergem in Romania doar ca sa facem act de prezenta. Vom lupta sa scoatem tot ce putem, nu mai avem nimic de pierdut, ci totul de castigat. Cine stie, poate reusim o mare surpriza', a spus fundasul Dariusz Pietrasiak.

Fara gol la Sofia
Dupa 2-0 la Cluj in urma cu o saptamana, statistica este de partea Stelei, care n-a pierdut niciodata o calificare daca in primul meci a inregistrat acest scor. Returul de la Sofia va fi insa mult mai dificil, mai ales ca bulgarii le-au pus multe probleme 'ros-albastrilor', numai norocul si piciorul lui Ilie in fata lui Zicu facand ca tabela sa ramana neschimbata in dreptul vecinilor de la sud de Dunare. In plus, atmosfera va fi extrem de ostila romanilor, lucru la care au contribuit direct si declaratiile de prost gust ale patronului lui TSKA Sofia, care n-a ezitat sa vorbeasca de 'tiganii Nicolita si Tatu' sau despre 'gloaba Iliev, care ia curbele precum un troleibuz'. Daca va marca prima, Steaua isi va usura mult misiunea, deoarece este greu de crezut ca poate primi patru goluri sau trei, situatie care ar impinge meciul in prelungiri. Ramane de vazut daca Roni Levi va aborda precaut meciul, cu o formula mai defensiva care l-ar ingloba pe Prepelita la mijloc, sau va merge pe o echipa mai avansata in jumatatea adversa, cu Rusescu titular.

Probleme in aparare
Dinamo are nevoie doar de 1-0 cu Vorskla, dar tremura cu gandul la problemele de aparare, acum amplificate de absenta lui Dragos Grigore, eliminat in tur, precum si de starea medicala incerta a lui Scarlatache. In orice caz, 'cainii' vor avea astazi un mare sprijin din partea suporte­rilor, meciul din Soseaua Stefan cel Mare urmand sa se joace cu casa inchisa, dupa ce ieri dupa-amiaza se dadusera peste 10.000 din cele 12.000 de bilete scoase la vanzare. In afara dilemelor din aparare, Liviu Ciobotariu nu va putea conta nici pe Alexe si Marius Niculae, ambii suspendati din cauza caronaselor galbene.

Sanse pentru Vaslui, Medias doar spera
FC Vaslui putea incheia total conturile calificarii cu Sparta Praga din tur, dar ocaziile irosite uluitor din final, cu bara transversala si apoi sut direct in portar, au pastrat scorul la numai 2-0. Oricum surprinzatoare pentru toata lumea, inclusiv pentru oficialii moldoveni, victoria contra cehilor a deschis poarta grupelor. O veste buna este revenirea certa a lui Wesley in prima garnitura, in timp ce Adailton va ramane pe banca. In ceea ce priveste Gaz Metan, aici par lucrurile cel mai greu de refacut dupa 1-3 in tur. Nu imposibil, desigur, deoa­rece un gol marcat repede re­lan­seaza imediat calificarea. Cristi Pustai va miza pentru atingerea acestui scop pe iordanianul Bawab, dar si pe Florin Bratu, in revenire de forma.

×