x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Trei puncte sau adio.

Trei puncte sau adio.

de Delia Gomoescu    |    02 Iun 2011   •   21:00
Trei puncte sau adio.

Selectionerul Razvan Lucescu e convins ca Romania nu poate scapa victoria in fata Bosniei daca vor fi indeplinite doua conditii esentiale: 'tricolorii' sa nu repete greselile din meciul tur de la Zenica, iar Mutu si Marica sa fie in forma.

'In Bosnia problema noastra a fost ca nu am avut incredere si de aici a plecat totul. Le-am permis sa vina peste noi. Daca nu vom repeta aceste greseli, lucrurile vor fi mai simple. Vom avea publicul de partea noastra si Bosnia va fi cea care va avea presiunea asupra ei. Vor fi foarte importante evolutiile celor doi oameni din atac, Mutu si Marica. Ei pot rezolva fazele ofensive, dar va fi foarte importanta colaborarea lor in momentul in care pierdem mingea', a spus Lucescu.

Antrenorul nationalei nu im­bratiseaza ideea conform careia Romania – Bosnia ar fi meciul unei generatii. 'Este un meci de trei puncte pe care trebuie sa-l castigam pentru a merge mai departe cu sanse de ca­lificare. Daca nu invingem, sansele noastre vor fi egale cu zero. Este me­ciul acestei echipe, nu al unei ge­neratii. Nu stiu daca in ultimii zece ani se mai poate vorbi despre existenta unei generatii la echipa natio­na­la', a adaugat selectionerul, care diseara poate sta pentru ultima data pe banca tehnica a Romaniei. Din cate se pare, el ar putea prelua Ra­pi­dul, iar na­tionala ar putea fi an­trena­ta de Gica Hagi. In tabara bosniaca, ju­catorii privesc cu ingrijorare d­e­pla­sarea in Romania. Mijlocasul Se­nijad Ibricici se teme de infernul de la Bucuresti si spune ca s-ar mul­tumi si cu un egal in Giulesti: 'Cel mai bi­ne ar fi sa castigam, dar la Bu­curesti ne asteapta iadul. Asa ca as sari in sus de bucurie si pentru un punct'. Ba­ietii lui Safet Susici au ajuns in Ro­mania ieri la pranz si n-au fost as­tep­tati la ae­roport de nici un suporter. In schimb, pentru fanii ro­mani interesul este maxim, exis­tand toate premisele ca partida sa se joace cu casa inchisa.


Tineretul, debut cu Kazahstanul
Zi importanta si pentru 'tricolorii mici'. Echipa nationala de tineret debuteaza astazi in preliminariile Campionatului European Under 21, editia 2013. In primul joc al grupei a 9-a, Romania intalneste Kazahstanul pe stadionul Trans-Sil din Targu-Mures. Partida va incepe la ora 18:00 si va fi transmisa in direct la TVR 2. Din aceeasi grupa mai fac parte Franta, Slovacia si Letonia. 'Kazahstanul este o necunoscuta pentru noi, asa ca trebuie sa fim foarte atenti. Ne propunem sa debutam cu dreptul, este foarte important pentru noi sa obtinem victoria in acest joc. Am picat intr-o grupa foarte grea, cu Franta, care cu aceasta generatie a fost vicecampioana europeana la Under 17 si campioana europeana la Under 19', a spus selectionerul Emil Sandoi, care a convocat pentru partida de astazi si cinci jucatori care evolueaza in strainatate.

Grupa D
21:00 TVR 1, Dolce Sport
Romania – Bosnia
21:50
Belarus – Franta

Clasament
1. Franta 5 4 0 1 8-1 12p
2. Belarus 5 2 2 1 3-1 8p
3. Albania 5 2 2 1 4-4 8p
4. Bosnia 4 2 1 1 6-4 7p
5. Romania 5 1 2 2 5-6 5p
6. Luxemburg 6 0 1 5 1-11 1p

Etapa viitoare (7 iunie):
Belarus – Luxemburg; Bosnia – Albania.

×