x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern UEFA a desemnat arenele care vor găzdui meciurile turneului final din Polonia şi Ucraina

UEFA a desemnat arenele care vor găzdui meciurile turneului final din Polonia şi Ucraina

05 Oct 2010   •   00:00
UEFA a desemnat arenele care vor găzdui meciurile turneului final din Polonia şi Ucraina
Sursa foto: /Reuters

UEFA a oficializat calendarul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2012, care va avea loc în perioada 8 iunie-1 iulie, în Polonia şi Ucraina.

Astfel, Comitetul Executiv al forului continental de la Minsk a desemnat opt stadioane, câte patru în fiecare ţară, să găzduiască meciurile de la Euro 2012.

"În Polonia, Wroclaw şi Poznan vor găzdui trei partide din grupe, în timp ce Gdansk va organiza trei meciuri şi un sfert de finală. Capitala Varşovia va găzdui trei jocuri din faza grupelor: meciul de deschidere cu echipa Poloniei (grupa A), un sfert de finală şi o semifinală", se arată în comunicatul publicat de UEFA, în care se mai precizează că naţionala Poloniei va disputa al doilea său meci tot la Varşovia, iar al treilea la Wroclaw.

"În Ucraina, Harkov şi Lvov vor găzdui câte trei meciuri din grupe, în timp ce Doneţk va organiza trei jocuri din grupe, un sfert de finală şi o semifinală. La Kiev vor avea loc trei partide din grupe, un sfert de finală şi finala. Echipa Ucrainei va disputa primul său meci din grupa D la Kiev, iar celelalte două, la Doneţk", potrivit UEFA.

În Polonia, primul dintre cele patru stadioane a fost inaugurat pe 20 septembrie la Poznan, cel din Gdansk va fi terminat la începutul anului viitor, iar noul stadion naţional din Varşovia va fi finalizat în luna iunie 2011. La Wroclaw, "sunt întârzieri, însă s-au făcut şi progrese notabile", a mai precizat UEFA.

În Ucraina, arenele din Doneţk şi din Harkov sunt terminate. În schimb, reconstrucţia vechiului stadion olimpic din Kiev va trebui terminată în iunie 2011, iar în cazul oraşului Lvov, responsabilii UEFA sunt "încrezători" că acest stadion va fi gata în vara viitoare.

Meciurile din primele două etape ale fazei grupelor vor avea loc la 18:00 şi 20:45, ora Europei Centrale, apoi toate de la 20:45 ora Europei Centrale începând cu a treia etapă a fazei grupelor. Tragerea la sorţi a grupelor va fi efectuată pe 2 decembrie 2011.

×
Subiecte în articol: stiri