x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ultima șansă pentru FCSB

Ultima șansă pentru FCSB

de Adi Munteanu    |    14 Apr 2022   •   07:55
Ultima șansă pentru FCSB

Liga 1 s-a animat dintr-o dată. CFR Cluj, campioana ultimilor patru ani, a început să gâfâie exact când era tot mai sigură că nu se mai poate întâmpla nimic și, de nicăieri, au apărut șanse pentru FCSB să câștige titlul după 7 ani. 

Play-off-ul s-a animat dintr-o dată și nu mai sunt valabile calculele de acum câteva săptămâni, când clasamentul părea bătut în cuie. Universitatea Craiova, cu cele două victorii, cu FCSB și CFR Cluj, a strâns clasamentul primelor trei locuri și acum poate spera nu doar la locul doi, ci chiar la locul 1 dacă i se aliniază planetele. 

FCSB este doar la mâna ei

Pentru echipa lui Gigi Becali calculul pentru titlu este simplu: doar victorii pe linie. Însă echipa este la mâna ei, iar primul test este chiar duminică, derby-ul din Gruia cu CFR-ul lui Dan Petrescu. O victorie la Cluj și în scenariul că ulterior vor învinge Farul, FC Argeș, Voluntari și Craiova în returul play-off-ului, FCSB va juca cu titlul pe masă la București în ultima etapă, contra CFR-ului, pe 21 mai. Acest scenariu este valabil doar dacă suita de victorii va începe de duminică. În caz contrar, FCSB poate pierde și locul 2.

Oltenii merg la două capete,
dar pot rata ambele obiective

Principalul obiectiv al Universității Craiova rămâne câștigarea  Cupei României, care o va duce automat în preliminariile Europa Conference League la vară. Al doilea, mai mult din orgoliu, ar fi să depășească FCSB-ul și să termine vicecampioană, chiar dacă se spune că „locul 2 nu se premiază”. „Măcar să terminăm în fața lui Becali și tot e bine”, spun suporterii olteni. În acest scenariu, Craiova va merge în cupele europene și fără să câștige Cupa României și ar trimite FCSB-ul în barajul pentru Europa, unde se poate întâmpla orice. Dar se poate  petrece și dezastrul, Craiova să piardă și Cupa, să piardă și barajul cu Rapid, Sepsi, Botoșani sau UTA.

CFR depinde de banii de la UEFA

Conform ultimului bilanț contabil al clujenilor a scos la iveală ce Jurnalul a tot scris în ultimii ani: o gaură financiară care se tot mărește. Dacă înainte de pandemie datoria CFR-ului este de peste 16 milioane de euro, aceasta a crescut la 26 de milioane de euro. Speranțele lui Neluțu Varga, acționarul principal al echipei, se leagă de un parcurs bun în cupele europene pentru că banii în televizările Ligii 1 aduc doar 3-4 milioane de euro, și nu acoperă nici măcar fondul de salarii. În sezonul 2021-2022 al cupelor europene CFR a dezamăgit, chiar dacă a avut parte de o grupă accesibilă, iar încasările au fost foarte mici, de nici măcar 1,5 milioane de euro. Socotind cheltuielile cu deplasările, cazarea și închirierea bazelor de pregătire, clujenii n-au prea rămas cu mulți bani. 

Toți ochii pe Claudiu Petrila și Octavian Popescu

Dincolo de miza titlului de campioană, va fi de urmărit prestația celor două perle, cu care CFR și FCSB speră să dea lovituri financiare. Petrila este văzut ca „noul Deac” de șefii din Gruia, iar Tavi Popescu, ca „noul Dobrin”, iar, din spusele conducătorilor celor două cluburi, aceștia vor fi monitorizați de impresari și scouteri din Italia la meciul de duminică. Diferența semnificativă dintre cei doi este la minutele jucate. Dacă pe Tavi Popescu patronul Gigi Becali l-a impus titular peste capul antrenorilor pe care i-a tot schimbat la FCSB și are o medie de 85 de minute jucate pe meci, Petrila a prins rareori primul „11” și doar două meciuri integralist în 2022, însă, se știe, Dan Petrescu nu merge pe mâna tinerilor și nici nu acceptă să i se impună jucători, chit că sunt vandabili.

×