x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Un alt antrenor din Liga 1 a fost demis

Un alt antrenor din Liga 1 a fost demis

20 Mar 2017   •   20:55
Un alt antrenor din Liga 1 a fost demis

Ilie Stan nu mai este, începând de luni, antrenorul echipei de fotbal ASA Târgu Mureş, informează site-ul grupării mureşene. 

''Conducerea clubului ASA Târgu Mureş anunţă încetarea, pe cale amiabilă, a raporturilor contractuale cu antrenorul principal Ilie Stan. Ţinem să-i mulţumim tehnicianului Ilie Stan pentru munca profesionistă depusă în ultimele luni la clubul nostru, reuşind într-un timp scurt timp să închege o echipă competitivă, cu şanse de a se salva de la retrogradare. Mulţumim pentru tot şi mult succes în carieră!'', se menţionează pe pagina de internet a clubului. 

ASA Târgu Mureş evoluează în play-out-ul Ligii I de fotbal, după ce la finalul sezonului regulat s-a clasat pe poziţia a 14-a, ultima din clasament. După primele două etape din play-out, echipa este în continuare pe ultimul loc. 

În primele două meciuri din play-out, ASA a pierdut cu Gaz Metan Mediaş (0-2 în deplasare) şi a câştigat cu Concordia Chiajna, 2-1 pe teren propriu. În următoarea etapă, echipa o va întâlni în deplasare pe FC Voluntari. 

Ilie Stan preluase echipa la finele lunii decembrie, târgmureşenii fiind până atunci pregătiţi de antrenorul Dan Alexa, care fusese numit pe 9 august. 

La momentul preluării formaţiei, Ilie Stan spunea că ASA va putea face "o figură frumoasă" dacă se va întări în pauza de iarnă. 

Ilie Stan a fost un mijlocaş important, cariera sa fiind legată mai ales de Steaua Bucureşti, la care a evoluat în două perioade (1987-1995 şi 1997). El a mai jucat la Gloria Buzău, Cercle Bruges (Belgia), FC Naţional, AEL Limassol (Cipru) sau Hapoel Petah Tikva (Israel) şi a avut trei selecţii la echipa naţională a României. 

Stan a fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 1991-1992 şi a câştigat cu Steaua 6 titluri de campion, trei Cupe şi două Supercupe ale României, făcând parte din echipa care a disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1989. El a câştigat şi o Cupă a Belgiei cu Cercle Bruges. 

Stan şi-a început cariera de antrenor în 2002, fiind secundul lui Anghel Iordănescu la echipele arabe Al Ain, Al Ittihad sau Al Shabab, dar şi la echipa naţională a României. 

Ca antrenor principal, Stan a debutat în 2003, la Al-Seeb, în Oman. El a mai pregătit echipele FCM Târgovişte, Victoria Brăneşti (pe care a promovat-o din Liga a III-a în Liga 1, în doar doi ani), Steaua, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Braşov, Zakho (Irak), ultima formaţie fiind Al Shamal (Qatar). www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ilie stan