x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Un trofeu degeaba

Un trofeu degeaba

de Adi Munteanu    |    12 Iul 2021   •   07:34
Un trofeu degeaba
Sursa foto: Hepta

Încă de la înființarea Supercupei României s-a observat lipsa de interes pentru acest trofeu. Atât din partea echipelor, cât și din partea suporterilor. Acest fenomen nu se întâmplă însă doar în România. Nici în Spania sau în Italia suporterii nu se prea înghesuie la acest meci și cele două federații au încercat tot felul de metode pentru a ridica interesul. Italia a fost prima care a transformat acest meci într-unul itinerant, prin Statele Unite, unde sunt comunități mari de italieni. Spania s-a orientat spre China, pentru că publicul de acolo este mult mai interesat de acest meci decât spaniolii. Mai nou, Spania a schimbat sistemul într-un miniturneu cu patru echipe, tot itinerant Qatar, Arabia Saudită și Bahrain.

 

Supercupa României trebuia să fie un barometru al stadiului de pregătire la startul sezonului, un meci de acomodare al noilor veniți, în niciun caz miza trofeului. Este adevărat că FRF premiază cele două echipe, dar în cazul unor echipe precum CFR sau Universitatea Craiova suma primită nu înseamnă mare lucru. Deci nimeni nu se aștepta ca Supercupa să fie un meci spectaculos, însă nici chiar atât de plictisitor. Pentru cele două echipe a părut o corvoadă această partidă, s-a jucat la plictiseală, nu s-a testat nimic, nu s-a încercat nimic și nici nu s-a realizat nimic. Nici măcar un șut pe spațiul porții, nicio fază cât de cât interesantă.

 

FRF intenționa să organizeze Supercupa în Spania sau în SUA

Cum în tribune au fost doar 3.000 de spectatori, este evident interesul scăzut al spectatorilor români pentru acest meci. FRF intenționa ca acest meci să se joace în străinătate, în comunități românești din Statele Unite, Spania sau Italia, mult mai interesate de un meci dintre campioana Ligii 1 și câștigătoarea Cupei, însă, din cauza pandemiei, nu a fost posibil. Poate de anul viitor meciul de deschidere al noului sezon al Ligii 1 să fie plimbat prin lume, în locuri unde ar suscita un interes mult mai mare din partea suporterilor români, pentru că în țară Supercupa este receptată doar ca un meci amical în care echipele așteaptă nerăbdătoare loviturile de departajare.

 

Joi începe și Liga 1

Primul meci al sezonului 2021-2022 se va desfășura la Botoșani, între echipa locală și FCSB. Rămâne de văzut dacă Botoșaniul va învinge pentru prima oară FCSB pe teren propriu, loc unde echipa lui Becali au învins de 10 ori și a făcut un egal.

 

×