x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Unirea Urziceni - Zenit Sankt Petersburg în turul 3 preliminar

Unirea Urziceni - Zenit Sankt Petersburg în turul 3 preliminar

16 Iul 2010   •   00:00

Vicecampioana României, Unirea Urziceni, va întâlni echipa rusă Zenit Sankt Petersburg în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Unirea va juca primul meci pe stadionul Steaua, la 27 iulie, returul fiind programat în deplasare, la 4 august.

Directorul sportiv al Unirii Urziceni, Narcis Răducan, a declarat după tragerea la sorţi că Zenit este favorită, dar că ialomiţenii se vor lupta pentru calificare. "Nu mă bucur prea mult, Zenit e neatractivă pentru suporteri, însă e foarte valoroasă. Nu ştiu dacă fanii neutri vor veni la meci. Vom juca, suntem pregătiţi pentru oricare dintre adversare. Mă duc în curând să-i văd şi sper să avem posibiltiatea să mergem mai departe. Pornim cu şansa a doua, dar cred că putem face din nou o surpriză. Au un buget important, sunt avizi de glorie şi au ambiţii mari. Ajax sau Liverpool sunt plictisite de atît succes, poate nu ne-ar fi luat în serios", a spus Răducan la sport.ro.

"Orice joc e deschis oricărui rezultat. Noi nu am jucat încă împotriva lor. Antrenorul lui Zenit este Spalletti şi au jucători buni, nu va fi uşor. Omogenitatea şi dorinţa de calificare sunt atuurile Unirii. Cu siguranţă, dacă mi se vor cere informaţii despre Zenit, le voi da", a declarat, la GSP TV, fostul căpitan al Stelei, Sorin Ghionea, în prezent jucător în Rusia, la FC Rostov.

Fostul antrenor al Unirii Urziceni, Dan Petrescu, este optimist în privinţa şanselor vicecampioanei României. "Cunosc jucătorii de la Urziceni şi am mare încredere că se vor bate de la egal la egal cu Zenit. Şansele sunt egale, ruşii au mulţi fotbalişti importanţi, un antrenor titrat, dar cred în potenţialul Unirii. Dacă nu aş şti despre ce vorbesc, m-aş abţine, dar lucrez acolo şi pot să-mi exprim o părere în cunoştinţă de cauză", a spus Petrescu, antrenor în liga a doua rusă, la Kuban Krasnodar.

Anul de glorie al lui Zenit Sankt Petersburg a fost 2008, în care formaţia rusă a câştigat Cupa UEFA şi Supercupa Europei. A terminat pe locul 3 în sezonul trecut, dar în actuala ediţie de campionat, Zenit este lider neînvins după 12 etape, în care a obţinut 9 victorii şi 3 remize, acumulând 30 de puncte, cu 6 mai mult decât a doua clasată, ŢSKA Moscova. Antrenorul lui Zenit este italianul Luciano Spalletti, iar vedetele echipei sunt portughezii Danny, cumpărat de la Dinamo Moscova pentru 30 de milioane de euro, şi Fernando Meira, sârbul Danko Lazovici (Serbia) şi italianul Alessandro Rosina. În lot se mai gasesc şi internaţionalii ruşi Anyukov, Malafeev, Jirianov, Bistrov sau Fayzulin.

Dacă va reuşi să treacă de această fază, Unirea îşi va asigura automat un loc în grupele Europa League. Pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor, acolo unde este calificată direct campioana României, CFR Cluj, ialomiţenii trebuie să treacă şi de "dubla" din play-off. Dacă va pierde în această fază, Urziceni va juca în play-off-ul Ligii Europa.


Programul complet al turului trei preliminar al Ligii Campionilor


Metalurgs Liepajas (Letonia)/Sparta Praga (Cehia) - Inter Baku (Azerbaidjan)/Lech Poznan (Polonia)

Aktobe (Kazahstan)/Olimpi Rustavi (Georgia) - Hapoel Tel-Aviv (Israel)/Zeljeznicar (Bosnia-Herţegovina)

Şerif Tiraspol (Moldova)/Dinamo Tirana (Albania) - Dinamo Zagreb (Croaţia)/Koper (Slovenia)

Litex Loveci (Bulgaria)/Rudar (Muntenegru) - Birkirkara (Malta)/MSK Zilina (Slovacia)

Levadia Tallinn (Estonia)/Debrecen (Ungaria) - FC Basel (Elveţia)

AIK Solna (Suedia)/Jeunesse Esch (Luxemburg) - Linfield (Irlanda de Nord)/Rosenborg (Norvegia)

Partizan Belgrad (Serbia)/Piunik Erevan (Armenia) - Ekranas (Lituania)/HJK Helsinki (Finlanda)

Bate Borisov (Belarus)/FH Hafnarfiordur(Islanda) - FC Copenhaga (Danemarca)

Bohemians Dublin (Irlanda)/TNS (Ţara Galilor) - Anderlecht (Belgia)

Omonia Nicosia (Cipru)/Renova (Macedonia) - Salzburg (Austria)/HB Torshavn (Insulele Feroe)

Ajax Amsterdam (Olanda) - PAOK Salonic (Grecia)

Dinamo Kiev (Ucraina) - KAA Gent (Belgia)

Young Boys Berna (Elveţia) - Fenerbahce Istanbul (Turcia)

Sporting Braga (Portugalia) - Celtic Glasgow (Scoţia)

Unirea Urziceni (România) - Zenit Sankt Petersburg (Rusia)

×
Subiecte în articol: stiri