x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Universitatea Cluj învinge liderul și dă șansa rivalei CFR Cluj să revină în fruntea Superligii

Universitatea Cluj învinge liderul și dă șansa rivalei CFR Cluj să revină în fruntea Superligii

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2023   •   22:29
Universitatea Cluj învinge liderul și dă șansa rivalei CFR Cluj să revină în fruntea Superligii
Sursa foto: Hepta

Pe un gazon degradat, în stare improprie pentru un joc de fotbal de calitate, Universitatea Cluj a învins vineri seara liderul campionatului, Farul Constanța, cu 2-0 (1-0), pe Cluj Arena, în etapa a 29-a, relansând lupta pentru șefia clasamentului Superligii și urcând temporar pe locul 8.

Ioan Sabău și-a condus echipa la cea de a patra victorie în Superligă, în 2023, și are o singură înfrângere în 8 etape, de când a preluat conducerea „șepcilor roșii”.

În confruntarea cu Gheorghe Hagi, fostul coleg din generația de aur, clujeanul a ieșit victorios, e drept pe un teren aflat într-o stare improprie pentru fotbal.

Eroul primelor 20 de minute a fost portarul oaspeților Aioani, cu 3 parade spectaculoase, completate apoi de apărarea unui penalty, precum și a șutului venit după ce mingea respinsă de el a fost din nou trimisă pe cadrul porții.

Inspirația lui Aioani nu le mai este de folos „marinarilor” în minutul 39, când după o primă intervenție, la șutul lui Gomes, Bic reușește să-l invingă și să deschidă scorul, stabilind și scorul pauzei, nu înainte ca goalkeeperul constănțean să-și mai salveze o dată echipa.

La reluare, în minutul 58, Mihai Popescu, unul din cei mai buni fundași ai Superligii în ultimele etape, face o greșeală de pasare de care profită Remacle, pentru a majora scorul la 2-0.

Farul nu a reușit să se adapteze la condițiile de joc, statistica arătând un singur șut pe spațiul porții de partea elevilor lui Gheorghe Hagi.

Farul Constanța rămâne momentan pe prima poziție, la două puncte distanță de CFR Cluj, care joacă etapa aceasta în deplasare la Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă ce luptă pentru un loc în play-off.

U Cluj face un salt până pe locul 8 și se pune la adăpost de zona fierbinte a clasamentului.

 

(sursa: Mediafax)

×